Финансовият министър Владислав Горанов се ядоса на думите на социалния

...
Финансовият министър Владислав Горанов се ядоса на думите на социалния
Коментари Харесай

Горанов не обещава още Великденски добавки за пенсионерите

Финансовият министър Владислав Горанов се ядоса на думите на обществения си сътрудник Бисер Петков от сутринта, които са като заричане за великденски бонуси.

Още не било ясно има ли пари за пенсионерите . Още малко време ни би трябвало за разбор, уточни Горанов в Народното събрание и добави, че непрекъснато излизат нови задължения , като да вземем за пример служителите на реда и уговорките към чиновниците на пандизите . Решението било въпрос на дни.

Припомняме, при започване на седмицата стана ясно от правосъдния министър Цецка Цачева, че с 15 млн. лева от бюджета ще бъдат задоволени настояванията на синдикатите на надзирателите за поетапно увеличение и равнене на заплатите на чиновниците в пандизите с тези на сътрудниците им в Министерство на вътрешните работи. Премиерът Бойко Борисов даде обещание в допълнение пари на среща със синдиката, на която присъединяване взе и министър Цачева.

 Великденските добавки остават 40 лева
Великденските добавки остават 40 лева

Другата седмица ще се вземе решение за тях

А за изявлението от сутринта на Бисер Петков, че пенсионерите ще получат по 40 лв. за Великден, Горанов скочи: " Той несъмнено си има в бюджета пари, с цел да ги заплати. Не му е работа на министър Петков, той по-скоро е цитирал какво е било предходния път . "

Припомняме, по-рано през днешния ден общественият министър Бисер Петков съобщи, че великденските добавки ще запазят размера си от 40 лева за пенсиите с размер с линията на беднотия . Той напомни позицията на министерството - " следва да се резервира обсега и размера, който към този момент се утвърди в последните години ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР