Финансовият министър Асен Василев ще бъде изслушан във временната парламентарна

...
Финансовият министър Асен Василев ще бъде изслушан във временната парламентарна
Коментари Харесай

Комисията Магнитски започва работа с изслушване на финансовия министър |

Финансовият министър Асен Василев ще бъде изслушан във краткотрайната парламентарна комисия за световния пакт „ Магнитски “. Това ще бъде първото ѝ съвещание.

В началото на юни Съединените щати постановиха наказания на трима български жители по закона „ Магнитски “ за „ забележителната им роля в корупцията в България “.

Санкционирани бяха предприемачите Васил Божков и Делян Пеевски. Третият, посочен от финансовото министерство на Съединените щати, е Илко Желязков – все още на глобите някогашен заместник-председател на Държавната организация за механически интервенции и заместник-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

Посочени бяха още трима български жители - някогашният заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, някогашният шеф на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев и някогашният секретар на организацията Красимир Томов. Те, съгласно документите, са „ взели участие в корупционни дейности, подкопали законността и доверието на българската общност в демократичните институции “, напомня БНР.

След тези известия Министерството на финансите и отрасловата му Национална организация за приходите започнаха редица дейности, с цел да открият свързани физически и юридически лица и разгласиха няколко листата. Не липсваха и обжалвания от наранени от глобите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР