Финансовият министър Асен Василев седна в премиерския стол, макар и

...
Финансовият министър Асен Василев седна в премиерския стол, макар и
Коментари Харесай

Асен Василев седна в премиерския стол, докато Денков и Габриел ги няма: Сменяме данъчните закони

Финансовият министър Асен Василев седна в премиерския стол, въпреки и единствено за едно съвещание. Кабинетът се събра изключително, с цел да одобри данъчните закони. Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел обаче са в Израел на планувана аудиенция. Скорошна смяна в закона разрешава съвещание на кабинета да води министър, а не само вицепремиер.

За изборите и ПП/ДБ: „ Най-важното, което се случи на тези избори е, че хората избраха кметове, които да трансформират живота им. На балотажа спечелихме в основни градове - София, Варна, Пазарджик, Благоевград "

Към водача на ГЕРБ Бойко Борисов: „ Пакетът данъчни закони не е незнаен за неговата политическа групировка, беше оповестен в края на септември, един месец заставам на публично разискване

За президента Румен Радев: „ Радев не е в час с полиическите процеси в страната, всяка партия се бори за нейния електорат. Единственото общо е, че видяно извън имаме естествена европейпска страна, а не гледаме на Изток към Русия "

Кабинетът одобри пакета данъчни закони, което ще ни разреши да ги внесем бързо в Народното събрание и още този четвъртък да бъдат гледани от отрасловата бюджетна комисия.

Това съобщи финансовият министър Асен Василев след изключителното съвещание на кабинета, което утвърди препоръчаните от финансовото министерство промени в данъчните закони.

„ След приемането им, ще бъде форсирана работата и по бюджета, с цел да бъде импортиран и признат още преди края на месеца. В тях има някои промени, по отношение на първичното предложение, които се направиха след публичното разискване. Има оферти на Националното съдружие на общините, които ние ще внесем, добави Василев.

По мотив противоречивото предложение за облагане с патентен налог на гъбарите, Василев заяви, че имали среща с сектора и се предлага компромисно решение. „ Що се отнася до това Национална агенция за приходите да споделя дали един цивилен контракт е затулен трудов контракт, това постоянно е било допустимо до едно решение на Върховен административен съд, който сподели, че Национална агенция за приходите не е вписана в закона. Това към този момент е направено, тъй че не вкарваме нови условия и не виждам аргументи за терзания ", разяснява той друго оспорваната концепция да се анулират нормативно приетите разноски при част от гражданските контракти.

Нулевата ставка за хляба и брашното ще остане, разгласи още Василев. По мотив връщането на ресторантьорите и хотелите към облагане с 20% Данък добавена стойност, Василев изясни, че получили доста оферти от сектора: да се вкарат постерминали, заплатите да се изплащат единствено по банков път, да има минимални ставки по-високи от минималната заплата. „ Ако това бъде признато, 9%-те % Данък добавена стойност за тях могат да останат. Изборът е на Народното събрание ", сподели още той. И добави, че всички заведения за хранене с оборот под 100 000 лева минават на патентен налог, което от една страна ще донесе спомагателни доходи на общините, от друга ще ускори контрола, тъй като локалната власт е тази, която знае какъв брой маси и столове има в обещано заведение.

По мотив бележката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който в деня на изборите съобщи, че ГЕРБ не е осведомен с измененията, а Василев си привиква съвещание, без да знаят, Василев отговори: „ Пакетът с данъчните закони не е незнаен на неговата политическа групировка, той беше оповестен в края на септември, един месец заставам на публично разискване. Редица организации дадоха оферти за промени, има доста оферти от Националното сдруение на общините, които внасяме от тяхно име. Последната преценка за законите постоянно е била на Народното събрание ".

„ Радев не е в час с политическите процеси в страната. Всяка партия се бори за нейния електорат. Единственото общо след тези избори е, че видяно извън имаме естествена европейска страна, а не гледаме на Изток към Русия ". Така Асен Василев разяснява думите на президента: „ И в сглобката си нямат доверие, само че са се стиснали крепко един за различен, в името на оцеляването ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР