Финансовият директор на Tesla и „Master of Coin“ напуска компанията

...
Майсторът на монетите“ и главен финансов директор на Tesla Закари
Коментари Харесай

„Майсторът на монетите“ и главен финансов директор на Tesla Закари Къркхорн се оттегли след четири години и шест месеца в ролята.

Къркхорн се присъедини към Tesla преди 13 години като старши финансов анализатор, според профила му в LinkedIn, издигайки се до финансов директор през 2019 г. Tesla обяви в подаване през март 2021 г., че длъжността на Къркхорн се променя на Master of Coin, а на главния изпълнителен директор Илон Мъск на „Technoking .” Това подаване обаче също така отбелязва, че и двамата ще запазят по-прозаичните си титли финансов директор и главен изпълнителен директор. Промените в заглавието бяха направени малко след като Tesla закупи биткойни за 1,5 милиарда долара, въпреки че не беше посочена връзка между двата хода.

Vaibhav Taneja, доскорошен главен счетоводител на Tesla, ще поеме поста финансов директор. Не е ясно дали Taneja ще поеме и позицията „Master of Coin“ или титлата ще бъде оттеглена. Не беше посочена причина за напускането на Kirkhorn. Tesla, която обикновено не отговаря на медийни запитвания, не отговори на въпроси относно промяната на персонала или длъжностите.

Главният финансов директор на Tesla, Зак Къркхорн, който също притежава титлата Master of Coin, говори по време на Деня на инвеститора на Tesla 2023 на 1 март. Главният финансов директор на Tesla, Зак Къркхорн, който също носи титлата Master of Coin, говори по време на Деня на инвеститора на Tesla 2023 на 1 март. От Tesla/YouTube

Танеджа започна като вицепрезидент по счетоводните операции в Solar City, компания за слънчева енергия, контролирана от Илон Мъск, през 2016 г., същата година, когато беше придобита от Tesla. Той става асистент корпоративен контрольор в Tesla на следващата година, според неговия профил в LinkedIn. Той истана главен счетоводител през 2019 г.

Къркхорн ще продължи да работи в компанията, за да подпомага прехода до края на тази година, според документацията на SEC. Tesla наскоро обяви печалба за второто тримесечие от 91 цента на акция, което е 20% увеличение спрямо същото тримесечие на миналата година и е по-добро от прогнозите на анализаторите. Маржовете на печалбата на Tesla също бяха по-добри от очакваното, макар и по-малки от миналата година поради намаляващите цени на нейните автомобили.

Крис Айзидор от CNN допринесе за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР