Финансовите посредници категорично изразяват очакванията си за нарастване на междуфирмената

...
Финансовите посредници категорично изразяват очакванията си за нарастване на междуфирмената
Коментари Харесай

Очаква се ръст на междуфирмена задлъжнялост през IV тримесечие

Финансовите медиатори изрично показват упованията си за повишаване на междуфирмената задлъжнялост през четвъртото тримесечие на тази година по отношение на третата четвърт. Това четем в тримесечния бюлетин на Министерството на финансите „ Финансов бранш: оценки и упования ". Мненията на финансовите медиатори отразяват техните оценки и упования, произлизащи от обстановката с пандемията от COVID-19.

Прогнозата е в унисон с намалената оценка по отношение на настоящата икономическа обстановка и предстоящото закъснение на икономическия напредък през последните три месеца на годината при доста повишаване на потребителските цени и регистрирано утежняване на бизнес климата през октомври.

По-високите интернационалните цени и затруднените доставки в някои браншове може да се отрази в закъснение и на разплащанията сред фирмите. Мнението на бизнесмените от месечните бизнес анкети на Националния статистически институт демонстрират повишена балансова оценка през октомври и ноември във връзка с финансовите проблеми на фирмите в строителството, услугите и индустрията.
Инвестиционните медиатори, пенсионно-осигурителните сдружения и ръководещите сдружения са с максимален скептицизъм измежду участниците в анкетата на финансовото министерство, до момента в който към 25% от комерсиалните банки чакат задържане на равнището на междуфирмена задлъжнялост.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР