Финансовите министри на страните от Г-7 (Германия, САЩ, Великобритания, Япония,

...
Финансовите министри на страните от Г-7 (Германия, САЩ, Великобритания, Япония,
Коментари Харесай

Spiegel: G7 смята да отпусне 30 млрд. евро помощ за Украйна

Финансовите министри на страните от Г-7 (Германия, Съединени американски щати, Англия, Япония, Франция, Италия и Канада) имат намерение да дават финансова поддръжка на Украйна в размер на към 30 милиарда евро. Планира се решение за това да бъде взето на среща в Германия идната седмица. Това оповестява немското издание Der Spiegel, базирайки се на източници, участващи в договарянията.

Помощта е предопределена за покриване на финансовите потребности на страната. Средствата ще се дават до края на годината под формата на заеми и безплатни средства, което значи, че Украйна няма да би трябвало да връща цялата сума.

Според участниците в договарянията Украйна е определила, че до края на годината са й нужни почти 5 милиарда евро помощ месечно, да вземем за пример за заплащания на заплати на държавни чиновници, за пенсии и други обществени заплащания. Международният валутен фонд (МВФ) смята сходни калкулации за разбираеми и е склонен с цифрата.

Западните страни водят интензивни договаряния по този въпрос от няколко седмици. В същото време изданието написа, че все още никоя от европейските страни към момента не е дала единодушието си да взе участие в програмата за поддръжка на Украйна. Предмет на диалози е и дали помощта на Украйна да бъде предоставена безплатно./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР