Финансовата подкрепа на ЕС за Украйна е сигнал - както

...
Финансовата подкрепа на ЕС за Украйна е сигнал - както
Коментари Харесай

Зеленски за финансовата подкрепа от ЕС: Сигнал към Москва и към САЩ

Финансовата поддръжка на Европейски Съюз за Украйна е сигнал - както към Москва, по този начин и към Съединените щати, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, малко откакто 27-те страни-членки гласоподаваха единомислещо отпущането на 50 милиарда евро помощ за Украйна през идващите 4 години.

" Благодарен съм на всяка една от 27-те страни-членки. Европа показва единството, от което имаме потребност. Това е явен сигнал към Москва, че Европа ще устои и няма да бъде пречупена от разрушителните акции, сътворени в Кремъл. Решението е също явен сигнал оттатък океана, че Европа поема задължения, задължения за сигурността. В очакване сме на американските решения ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски в обичайното си видеобръщение.

Главнокомандващият на украинската войска Валерий Залужни обаче изрази опасения, че Киев може да е заставен да приспособява военната си тактика заради намаляването на задграничната помощ. " Трябва да се борим с намаляването на военната поддръжка от страна на основни съдружници, които се борят със личното си политическо напрежение ", споделя Залужний в изявление за американски медии.

Лидерите на Европейски Съюз преодоляха дългогодишната опозиция на Унгария и договориха следващия пакет от помощи за Украйна, само че поддръжката на Вашингтон към момента е под въпрос заради битките в Конгреса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР