Финансовата подкрепа, която получават от държавата всички небитови крайни клиенти

...
Финансовата подкрепа, която получават от държавата всички небитови крайни клиенти
Коментари Харесай

Помощите за бизнеса заради високите цени на електроенергията продължават и през април

Финансовата поддръжка, която получават от страната всички небитови крайни клиенти поради високите цени на електрическата енергия, ще продължи и през м. април.

Това се договориха представители на българската промишленост на среща с министър-председателя Кирил Петков, в която участваха и министрите на енергетиката Александър Николов и на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. „ Целта е работещият и сега механизъм да продължи да се употребява и отсега нататък, като съответните параметри на подпомагането ще бъдат изяснени до края на тази седмица “, заяви след срещата министър Николов.

Паралелно с това страната ще прегледа и всички вероятни механизми, които могат да обезпечат предвидимост на бизнеса във връзка с енергийните му разноски. Сред тях са да вземем за пример структурата на пазара, дълготрайните контракти за електрическа енергия и други.

Представителите на бизнеса изрекоха удовлетворението си от градивния диалог, който спомага за намиране на сигурност и устойчиви решения за цената на електрическата енергия в дълготраен проект.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР