Финансовата комисия към Общинския съвет даде съгласието си за осигуряване

...
Финансовата комисия към Общинския съвет даде съгласието си за осигуряване
Коментари Харесай

Изграждат нови велоалеи във Варна

Финансовата комисия към Общинския съвет даде единодушието си за обезпечаване на 132 хиляди лв. за планиране на 14 велоалеи. Общата дължина на трасетата е 40 км, бе изтъкнато на съвещанието.

Близо 7 часа продължиха дебатите по бюджета на Варна за 2024 година във финансовата комисия към Общинския съвет, предава varna.utre.bg. Съветниците разгледаха огромна част от бюджетните раздели, само че защото има още много въпроси за разискване, беше решено работата на комисията да продължи в понеделник – 12 февруари 2024 година, от 10:00 часа в зала „ Пленарна “.

Проектобюджетът на Варна за тази година е в размер на 764,2 млн. лв., от които 56,5 млн. лв. са от европейски планове и стратегии. Има обезпечен финансов запас и по Националната стратегия за възобновяване и резистентност, като общият размер на средствата за планове, които ще се осъществят в интервала 2024-2026 година, възлиза на 125,2 млн. лв..

Редица корекции бяха направени от финансовата комисия по обособените пера на бюджета. Средства за тях бяха обезпечени от вътрешно преразпределение на разноските сред бюджетните раздели, без да се трансформира цялостната макрорамка.

Съветниците утвърдиха финансовата стратегия в размер на 205,2 млн. лв., само че поради зародили въпроси във връзка с план-сметка „ Чистота “ нейното разглеждане беше отсрочено за понеделник.

Във функционалност „ Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “ бе увеличено финансирането на локалните действия с 10%. За тях ще бъдат обезпечени малко над 275,5 млн. лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР