Финансовата гвардия от град Беневенто, област Кампания, разби нелегална организация,

...
Финансовата гвардия от град Беневенто, област Кампания, разби нелегална организация,
Коментари Харесай

Разкриха българска връзка в данъчна измама за близо 70 милиона евро в Италия

Финансовата армия от град Беневенто, област Кампания, разруши незаконна организация, посредством която е осъществена машинация за 69 млн. евро

Това станало посредством фиктивни компании в България, най-много в Пловдив и София, където италиански компании изнесли активността и активите си за да не заплащат налози на Апенините и да не разрешат на управляващите да запорират имуществото им, защото били във банкрут, написа вестник.

Според прокурора на Беневенто Алдо Поликастро управляващите съумели да доближат до мрежа от физически и юридически лица, които били в орбитата на прочут юрист и синовете му от южния град. Именно те организирали изнасянето на активността на италианските компании в България, предлагайки им консултантските си услуги. Властите от Неапол и Беневенто са издали заповеди, забраняващи упражняването на професионална активност на осем души в Милано, Неапол, Козенца, Варезе, Авелино, София и Пловдив. Всички те били бизнесмени в областта на туризма, хотелиерството и продажбата на хранителни артикули. Запорирани са хотел в Беневенто, фирмено имущество, два жилището, както и пари на обща стойност 11 млн. евро. Те принадлежат на 26 души, които се проверяват. Замразени са и квотите им в български компании, употребявани за въпросните интервенции.

Разследването почнало през февруари 2019 година, когато излезли нескрито данъчни нередности при инспекцията на хотелска конструкция в Беневенто. Тя се управлявала от фамилна формация, включваща татко юрист и двамата му синове. В резултат на това били разследвани фирмените интервенции, банковите интервенции и връзките на въпросната компания с 34 италиански и 29 български компании.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР