Финансистът Емил Хърсев коментира скандала с бившия национал Мартин Петров,

...
Финансистът Емил Хърсев коментира скандала с бившия национал Мартин Петров,
Коментари Харесай

Скандалът с Уникредит Булбанк и изчезналите пари на Мартин Петров се разраства

Финансистът Емил Хърсев разяснява абсурда с някогашния национал Мартин Петров, който откри, че от сметките му в "Уникредит Булбанк " са изчезнали близо 4 млн лв., които са отмъкнати от персоналния му банкер.
"Частното банкиране у нас няма нищо общо с качеството на същинското частно банкиране - да вземем за пример, в Швейцария ", означи Хърсев. По думите му на всички места финансовата институция би трябвало да дава отговор за дейностите на своите чиновници: "Банката би трябвало да те защищава, а не да ти споделя "Ама ти си подписал! ". Това обаче е единствено "морално предписание ".

"При над 90% от случаите банката възмездява клиента, в това число и когато има подозрения за неговото съпричастие. Редно е да се съобщи "Ние сме подготвени да понесем вредата, желаеме в това време да проверим дали самият клиент е съизвършител на нашия чиновник ", изясни Хърсев.

По думите му сходни обстановки има в огромно количество и в по-развити страни, като общият годишен размер на измамите с банкови принадлежности се пресмята в милиарди.

"Статистиката е такава, че в доста огромния случай на сходни кражби документални, в действителност се оказват забъркани и двете страни ", уточни той. По думите му клиентът се оказва съизвършител в към 80% от случаите.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР