Финансирането на предизборната кампания на френския президент Еманюел Макрон през

...
Финансирането на предизборната кампания на френския президент Еманюел Макрон през
Коментари Харесай

Макрон не е извършвал нарушения по време на предизборната си кампания

Финансирането на предизборната акция на френския президент Еманюел Макрон през 2022 година, което беше подложено на инспекция на фона на по-широк спор, обвързван с връзките на американската консултантска компания " Маккинзи " с неговото държавно управление, беше оповестено за законно от одитна комисия , предава Ройтерс.

Независимият държавен орган съобщи, че е получил два сигнала за хипотетични нередности в сметките на акцията за преизбиране на Макрон, в които се цитира " нередовна " помощ от неуточнени консултанти, само че постанови, че те са неоснователни.

" Както стоят нещата, (комисията) няма доказателства, които да слагат под въпрос наличието и обсега на доклада (на Макрон), сподели одитната комисия, добавяйки, че Макрон е отхвърлил обвиняванията, когато органът го е разпитал за тях.

Решението дава известно облекчение на Макрон , макар че е изцяло настрана от настоящо следствие, провеждано от финансови прокурори и фокусирано върху това дали държавното управление му е раздавало контракти на консултантски компании в подмяна на безвъзмездната работа , осъществена от техните чиновници в акцията на Макрон.

Въпреки че до момента няма доказателства за нарушение на закона нито от страна на Макрон, нито от държавното управление му по този въпрос, по този начин наречената " спекулация Маккинзи " е употребена от политическите му съперници, с цел да показват френския водач в сговор с огромния бизнес.

Министри от държавното управление бяха принудени да признаят, че са " прекалили " в потреблението на консултантски компании , откакто големите суми, платени на такива компании по време на пандемията от COVID-19, провокираха отвращение и парламентарни следствия.

Макрон сподели, че сметките му за акцията са били безупречни и че като президент той не се занимава директно с публични поръчки, добавяйки: " Сърцевината на следствието не е за мен ".

След като сметките за акцията му към този момент са изчистени и след потвърждението, че не е нарушил законовия таван, прилаган към разноските за президентските избори, Макрон ще получи назад към 10,4 милиона евро от страната за разноските си за акцията .

Всички останали кандидати на президентските избори през 2022 година са с утвърдени предизборни сметки от държавния проверяващ орган.
 Макрон подвига пенсионната възраст във Франция
Макрон подвига пенсионната възраст във Франция

На 64 година ще излизат в пенсия французите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР