Financial Times съобщи шокиращата новина Лекари от американска военна болница

...
Financial Times съобщи шокиращата новина Лекари от американска военна болница
Коментари Харесай

Украински войник заразен с инфекция, която била устойчива на всички антибиотици

Financial Times заяви шокиращата вест

Лекари от американска военна болница в Германия оповестиха смущаващо изобретение, направено тази година. Докато преглеждали ранен украински боец, те разкрили зараза, устойчива на съвсем всички налични антибиотици, заяви Financial Times (FT). Статия, описваща обстановката, беше оповестена предишния месец от Центъра за надзор на болесттите на Съединени американски щати. Според създателите епизодът демонстрира, че здравните последствия от войната са се популяризирали надалеч оттатък Украйна.

Изданието отбелязва, че сходни случаи се записват все по-често в Западна Европа и от 2014 година, когато започнаха военните дейности в Украйна. И забележителен брой от инфектираните бяха украинци. През последните месеци, защото евакуирани бойци и цивилни бяха приети в болница за лекуване в други европейски страни, се следи в допълнение повишаване на броя на такива инфекции. Някои от инфекциите наподобява са добити по време на престой в претрупаните лечебни заведения в Украйна - се споделя в публикацията.

В някои случаи инфекциите се популяризират в страни, които са приели стотици хиляди украински бежанци. По-рано беше обявено, че някогашният министър на защитата на Англия Бен Уолъс прикани Украйна да активизира повече младежи, с цел да предотврати забавянето на темпото на контранастъплението. Според него е пристигнал моментът Киев да преоцени мащаба на украинската готовност, както направи Англия през 1939 и 1941 г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР