Финалните срещи на Балканската лига по баскетбол за първи път

...
Финалните срещи на Балканската лига по баскетбол за първи път
Коментари Харесай

Стара Загора приема финалите на Балканската баскетболна лига от днес

Финалните срещи на Балканската лига по баскетбол за първи път ще се проведат в Стара Загора.

От през днешния ден до неделя за купата ще спорят Берое (Стара Загора), Апоел Беер Шева (Израел), КБ Пея (Косово) и КК Милениум (Черна гора).

„ Приветствам с добре пристигнали нашите посетители. Изключително разчувствани сме за днешното начало на мачовете. Благодаря на Шай Щрикс, че избра точно нашия град, уповавам се да гледаме едни забавни и вълнуващи срещи и несъмнено – да напълним залата с аудитория. Пожелавам триумф на всички тимове “, сподели отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова.

Чахова дружно със спортния шеф на лигата Шай Щрикс и представители на четирите отбора, борещи се за купата, се срещнаха с представители на локалните медии малко преди началото на мачовете.

„ Първо желая да благодаря на Община Стара Загора, без която нямаше да сме тук. Вече ви назоваваме наши другари. Благодаря и на ръководителя на Управителния съвет на Баскетболен клуб " Берое " Васил Кифев, проличава си любовта и всеотдайността му към баскетбола. Ние сме доста горди, че реализираме финалите точно тук. Никой в България не вярваше, че ще вземем това решение. За първи път от 15 години имаме и 4 тима от 4 разнообразни страни, борещи се на край ", сподели шефът на лигата Шай Щрикс.

Мачовете ще се играят в зала „ Стара Загора “. Полуфиналите стартират през днешния ден. В 16.30 часа на терена излизат Апоел Беер Шева против КК Милениум. От 19.15 ч. стартира срещата сред тимовете на Берое и КБ Пея.

Финалистите ще се срещнат от 17.00 часа в неделя, а първенецът ще стане явен с мач в 19.30 часа.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР