Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“

...
Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2020: Джордж Маргонис, генерален мениджър на „Филип Морис България“

Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес водачи „ Мениджър на годината “ са изправени освен пред компликациите на Covid-19 рецесията. Тази година те одобриха и предизвикването на екипа на списание " Мениджър "  да трансформира церемония церемонията по връчването на премията във филм, включващ продължителни и изморителни фотоси на сложни терени, при непредсказуеми метеорологични условия.

Паралелно със снимачния развой, на страниците на списанието десетте финалисти дадоха отговор на значими въпроси за бизнеса и водачеството, готови от  спечелилия в състезанието „ Мениджър на годината 2019 “ Светла Несторова,  главен изпълнителен шеф и ръководител на УС на ЗЕАД „ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ". 

" Мениджър Нюз " стартира поредица, в която публикува разговорите с всеки един от Топ мениджърите  на България за 2020 година, а на  29 ноември в ефира на bTV  ще разберете кой от най-успешните български спортисти се изправи със своите два метра въпроси пред финалистите и какъв брой надалеч и високо съумяха да стигнат те с него. Зрителите ще видят и церемонията по връчването на статуетката от президента Румен Радев. Тази година тя бе извоювана от  Милена Драгийска, изпълнителен шеф на „ Lidl България “. 

Представяме ви:

Джордж Маргонис, общоприет управител на „ Филип Морис България “

Ключът към триумфа е груповото водачество

 

- Какво научихте от Covid-19 и по какъв начин то ви промени?

- Когато сме изправени пред рецесия от подобен мащаб, бизнесът би трябвало да бъде покрай обществото и да дава нужната поддръжка, с цел да улесни прекосяването през този сложен интервал. В същото време би трябвало да обезпечи непрекъснатост на бизнес активността, проявявайки взаимност и грижа.

Във „ Филип Морис България “ взехме всички нужни ограничения още първоначално, с цел да подсигуряваме сигурността на нашите чиновници и сътрудници. Преминахме към отдалечено и цифрово обслужване на клиентите и реорганизирахме ресурсите си.

Убеден съм, че обществата и фирмите ще излязат от рецесията по-силни: по-гъвкави, по-устойчиви, с повече грижа към заобикалящата ги среда.  

- Какви са сюжетите за бъдещето на вашата промишленост и по какъв начин ще се опитате да повлияете на нейното развиване?

- Имаме ясна визия за бъдещето на компанията и на цялата промишленост без значение от Covid-19. Нашата задача е да се освободим от тютюневия пушек в света, като предоставим на всички пълнолетни консуматори по-малко рискови други възможности спрямо стандартните цигари. В света има над 1 милиарда пушачи, които заслужават да имат достъп до по-добри бездимни други възможности. Затова към този момент над 10 години влагаме милиарди долари в научни проучвания и разработки на бездимни артикули, които са по-добра опция спрямо продължителното пушене.

В осъществяване на визията си преобърнахме напълно досегашния бизнес модел, инвестирайки в просвета, технологии и нововъведения и цифровизация на интервенциите.

Трансформацията на толкоз консервативна промишленост не е лесна задача, само че имаме вяра, че това е верният път – осъществяването на визията за бъдеще без пушек може да способства за възстановяване на публичното здраве.

- Какви са полезностите, на кои­­то разчитате като управител?

- За да имаш триумф на заеманата служба, би трябвало твоите полезности да се припокриват с тези на компанията. Трябва и да се адаптираш към бизнес средата и културата на мястото, на което работиш. Моите съществени полезности като управител са ориентировка към клиента, еластичност, любознание към новостите и предприемачески дух.

Обичам да работя с хора, които имат мощно възприятие за отговорност, могат да работят независимо и умеят да слагат фокуса върху постигнатите резултати. Почтеността, духът на съдействие и зачитането на разликите не подлежат на разискване. Не на последно място основаването на екип, който умее да се забавлява в работна среда, е най-голямото достижение за един управител.

- Как можем да променим и подобрим средата, в която живеем и работим?

- Компаниите процъфтяват в постоянни общества и считам, че бизнесът е задължен да поддържа общностите в напъните им за стабилно развиване.

За шеста поредна година „ Филип Морис България “ поддържа локалните общности в тютюнопроизводителни региони посредством програмата за обществена отговорност „ Забавно лято, грижовна есен “, която се осъществя от Фондация BCause. По време на пандемията увеличихме финансовата си поддръжка за програмата, с цел да помогнем на засегнатите общности в тези райони. По време на изключителното състояние дарихме общо близо 1 млн. лева за националната акция „ За положителното “ на Фондация BCause в борбата против Covid-19. Подкрепихме и акцията на АртАкция #НавънКъмСебеСи, която имаше за цел подпомагането на българските актьори по време на рецесията и вдъхването на кураж на хората в изолираност.

- Как мотивирате екипа си за реализиране на отлични резултати?

- За да са стимулирани, чиновниците би трябвало да са изцяло ангажирани с общи задача и полезности. Нашата амбициозна визия да изградим бъдеще без пушек може да се реализира единствено в случай че имаме доверието и поддръжката на нашите чиновници. Във времена на рецесия ключът към триумфа са груповото водачество и мощният ангажимент на всички. Радвам се, че по време на пандемията чиновниците ни демонстрираха резистентност и отдаденост.

- Кой е най-дефицитният запас във вашия бизнес и по какъв начин се справяте с този недостиг?

- Трансформацията на нашата промишленост е резултат от дълга подготовка и големи вложения и ние може би имахме шанса да не изпитваме дефицити. В бизнеса обаче най-важни са хората. Никоя компания не може да си разреши недостиг на гении, мотивация и жадност за триумф. Инвестираме доста време, сила и запаси, с цел да открием подобаващите хора, да им предоставим големи благоприятни условия за развиване посредством образования и нови познания, както и да отворим за тях прозорец към света с нови хоризонти.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР