Финалът в женската Шампионска лига по футбол през 2025-а година

...
Финалът в женската Шампионска лига по футбол през 2025-а година
Коментари Харесай

Официално: Атина и Вроцлав приемат следващите финали в ЛК

Финалът в женската Шампионска лига по футбол през 2025-а година ще се организира в Лисабон, реши през днешния ден Европейската асоциация (УЕФА) по време на съвещанието на изпълкома.

Също по този начин в решението се прецизира, че стадионът на локалния клуб Спортинг – " Жозе Алваладе ", чийто потенциал е 50 000 места, ще посрещне най-важния мач в клубния футбол при дамите. Както е известно, следващата година – през 2024-а година женската Шампионска лига ще научи своя победител в Билбао.

Също по този начин УЕФА реши идващите два финала в третия по мощ клубен шампионат при мъжете – Лигата на Конференциите, да се проведат в Атина и Вроцлав (Полша). Турнирът беше основан през 2021-а година и след първичното си име Лига на Конференциите на Европа, към този момент се назовава УЕФА Лига на Конференциите. Стадионите, които ще одобряват мачовете, са на АЕК през 2024-а година и на Шльонск година по-късно.

УЕФА също по този начин сподели, че уреди с места за правостоящи могат да се употребяват още веднъж в мачове и в трите клубни шампионата – Шампионска лига, Лига Европа и Лига на Конференциите, когато става дума за семейства на тимове от Англия, Германия и Франция. Това се позволява по специфична стратегия за наблюдаване на държанието на почитателите, защото във въпросните три страни и някои мачове от вътрешните шампионати се организират на такива игрища.

Това решение може да значи, че дебютантите в Шампионската лига от Унион (Берлин) може да домакинстват на своя стадион " Старото лесничейство ", което разрешава 18 хиляди правостоящи да бъдат по трибуните. Така стоманените от Берлин може и да не се наложи да се реалокират на Олимпийския стадион в града, който е с доста по-голям потенциал.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР