Финал на Световното първенство: Началото на сезона на Националната лига за жени означава, че някои играчи няма да могат да гледат как английските лъвици се изправят срещу Испания

...
Но гостуващите отбори ще пътуват до игрищата и ще се
Коментари Харесай

Но гостуващите отбори ще пътуват до игрищата и ще се подготвят за своите мачове, което означава те може да видят малко или никакво от финала.

Националната лига на ФА за жени (FAWNL) заяви, че е „наясно с коментари относно мачовете от лигата в неделя, 20 август“.

Той добави : „За по-голяма яснота на факта, всички клубове на WNL гласуваха да приемат започването на сезон 23/24 на 3-та неделя на август, както в предишните сезони.

„Тъй като това падна на датата на финала на Световната купа, клубовете получиха няколко възможности, включително: да играят по график, да отклонят началния мач, за да могат служителите на клуба да гледат финала преди мача от лигата или да поискат да не играят на 20 август с насрочения мач, пренареден на алтернативна дата.“

Добавя се, че ако някой клуб все още не е доволен от договореностите, те биха могли, със съгласието на опозицията, да направят промяна.

Английските фенове празнуват всеки гол

Един играч, който говори анонимно пред Sky News каза, че „цялата ситуация можеше да бъде избегната“, ако ФА беше взела решението сама, вместо да го предаде на клубовете.

Тя добави, че алтернативен мач в средата на седмицата може да не е приложим, защото „играчите имат работа на пълен работен ден “ и „много не получават пътни разходи“.

Прочетете още:
Феновете на Англия празнуват като лъвици на първия финал на Световно първенство

Друг играч, също говори анонимно , каза, че веднага след като Англия победи Австралия в сряда, мислите й „се насочиха към мача в неделя“.

Тя добави: „Не финала на Световната купа, а моя собствен мач, който трябва да започне в неделя следобед.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

„Груповите чатове на отбора веднага светнаха и играчите се насочиха към социалните медии, предизвиквайки опасения, че няма да могат да гледат целия финал в неделя, поради техните мачове."

Относно възможните пренареждания, тя добави: „Отборите домакини вероятно няма да са склонни да отложат, тъй като парите вече са похарчени за мача."

Тя продължи: „Футболът е игра на емоции и няма по-голям мач от финала на Световната купа!

„Вярвам, че лигата трябва да го вземе от ръцете на клубовете и екипи и отлагат мачове в пирамидата, като гарантират, че всички могат да празнуват деня и повода, както желаят."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР