Философията на тихото напускане на работа, която се превърна в

...
Философията на тихото напускане на работа, която се превърна в
Коментари Харесай

Тихото напускане вече не е модерно: Джъстин, който измисли тренда, пак работи по 50 часа седмично

Философията на " тихото овакантяване " на работа, която се трансформира в културен феномен в обществените мрежи при започване на годината, търпи поврат. " Геният ", на който се приписва концепцията, че в случай че човек последователно понижава часовете, които посвещава на работните си отговорности, това няма да има последици, още веднъж работи по 50 часа седмично и наподобява е ревизирал позициите си, с които " болести " мнозина.

Предполага се, че стартът на " житейската гражданска война " за така наречен безшумно овакантяване (Quiet Quitting) е от публикация в профилираното издание " Business Insider ". В нея журналистката Аки Ито беседва със експерт в набирането на фрагменти, представящ се с псевдонима Джъстин. Той споделя по какъв начин последователно е почнал да понижава часовете, в които работи, без да има особени последици за него от това. Статията въодушевява цялостен тренд в TikTok и по този начин стартира всичко, споделя американското онлайн издание " Quartz ".

Шест месеца по-късно Аки Ито още веднъж се среща с Джъстин. Оказва се, че възгледите му за живота и работата са се трансформирали. За това време някои от сътрудниците му са били съкратени и той към този момент се тормози, че може да ги последва, а в изискванията на забавяща се стопанска система това не звучи като добра концепция.

" Днес Джъстин, първият почитател на философията на " тихото овакантяване ", още веднъж работи по 50 часа седмично ", написа журналистката.

Тенденциите на пазара

Промяната за Джъстин идва на фона на отслабващия пазар на труда в Съединени американски щати, покачването на лихвите и прогнозите на доста икономисти за идна криза през идната година. Властта на мениджърите се завръща, те отново ще имат финалната дума за всичко - от заплатата до престоя на хората в офисите. Джъстин следва тренда.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР