Филмово студио „Капитал“ пусна в обращение поредната серия от лъжливата

...
Филмово студио „Капитал“ пусна в обращение поредната серия от лъжливата
Коментари Харесай

Филмово студио „Капитал“ представи: Царете на боклука в миризлива атака срещу Делян Пеевски

Филмово студио „ Капитал “ пусна в обращение следващата серия от лъжливата си сапунка „ Царете на боклука “, която пробутва от години. Целта на сериала е една и съща - да удари зложелател №1 на задкулисието Делян Пеевски, трансформирал се в подобен поради законодателните си начинания и целенасочената политика на изданията си да вадят нескрито далаверите на скандалните предприемачи, грабещи обществото ни.

А за постигането й подсъдимият разградски необут Иво Прокопиев употребява една и съща матрица, с едни и същи неистини. Само актьорите са разнообразни.


В ролята влиза всеки мастит необут, погнат от правораздаването поради закононарушенията си, а против присъединяване му в сериала студио „ Капитал “ предлага ВИП услуга - пререкание на имиджа с медийни изявления, изкарващи го жертва на „ корпоративен рейд “. Сапунката обаче дотолкоз се износи от повторение на едни и същи неистини, че стартира да замязва на трагикомедия, чийто рейтинг я запраща в публичното кошче за отпадък. Там, където е мястото и на продуцентите й, и на актьорите в нея (виж карето).

Първата серия от нея излезе още през 2016 година, когато Прокопиев скрепи съюза си с подсъдимия за източването на милиарди от КТБ банкер дезертьор Цветан Василев с обществена целувка под формата на изявление.

Следващата пристигна при започване на 2020 година, когато подсъдимият разградски каолинов крал също толкоз обществено и нападателно впрегна мейнстрийма си в отбрана на хазартния необут дезертьор с 19 обвинявания Васил Божков. За да се стигне до тази сряда, когато се прегърна с следващите погнати от Темида предприемачи у нас - Пламен и Атанас Бобокови. Семейни другари на Божков, познати и с топлите си връзки с Василев.

Миризливата прегръдка, която смърди на тоновете отпадък тровили природата и здравето на българите в продължение на години, беше скрепена още веднъж с изявление. При това не едно, а две. Те са дадени от по-малкия от русенските братя и единствения от тях, който е на независимост против парична гаранция - Пламен Бобоков. И бяха оповестени в един и същи ден от главните рупори на машината за клюки и обсипване с неистини и компромати на Иво Прокопиев - „ Дневник “, и овладяната от негови фрагменти БГ секция на „ Свободна Европа “.

При това часове преди излизането на първия годишен отчет за върховенството на закона в страните - членки на Европейски Съюз. Съвпадение, което сигурно не е инцидентно и обслужва напълно ползите на олигархията у нас да подложат на подозрение в Брюксел борбата с престъпността в България, с цел да избягат от възмездието за кражбите, с които ограбват и джобовете, и здравето ни в продължение на десетилетия.

Във въпросните изявленията Бобоков, който дружно с брат си Атанас и още 9 души е обвинен по дело за нелегално депозиране на боклуци, а настрана и за търговия с въздействие, ползва номер, трансформирал се в коронен на всички погнати от правораздаването скандални предприемачи. Пробва да
замаже закононарушенията, за които е разследван, като се изкара жертва на опит за кражба на бизнеса му

И изцяло в откритата към този момент традиция от задкулисието, нападна зложелател №1 на задкулисието у нас - депутата Делян Пеевски, с откровената неистина пред „ Дневник “, че братята били „ посочени “ от него и атакувани от прокуратурата, тъй като „ е решил да си открадне „ Монбат” (б.р. - компанията на Бобокови), откакто към този момент е завладял главния им съперник в преработката на оловна скрап „ Елбат “.

Твърдението не дава отговор на каквито и да било действителни обстоятелства, тъй като Пеевски в никакъв случай не е имал каквото и да било общо с бизнеса с отпадък, камо ли с цитираната компания. Обвиняемите и подсъдими босове обаче в никакъв случай не са разрешавали на истината да пречи на измислиците им и по този начин пред БГ секцията на „ Свободна Европа “ Бобоков развихря още повече фантазията си, а създателят на медиата - някогашен кадър на свързаната с Иво Прокопиев „ Медиапул “, безрезервно ги разгласява. Там русенският предприемач даже декларира, че депутатът бил ходил да ревизира по какъв начин върви строителството на новото уголемение на завода на „ Елбат “.

Каква е истината?

Дори най-елементарната инспекция в напълно обществените регистри в страната демонстрира, че освен всяка от думите на Бобоков е неистина, а изказванията му даже взаимно си опонират и изключват.
Намиращата се в Долна баня „ Елбат “ е с изцяло ясна благосъстоятелност, която не се е променяла от години. 99% от компанията са владеене на компанията „ Булмет “, еднолична благосъстоятелност на човек на име Димитър Попов, а 1% се държи от различен предприемач - Николай Бажлеков.

Екипът ни направи неколкократни опити да приказва с Попов, с цел да получи коментар от него на изказванията на Бобоков, само че от офиса му дадоха отговор, че нямат връзка с него. Докато чакаме Попов да откликне на опитите ни да се свържем с него обаче, друга обикновена инспекция демонстрира, че сега самата „ Елбат “ е обект на инспекция на прокуратурата. Това беше доказано и от екоминистерството.

В отговор на запитванията ни дали активността на „ Елбат “ е била проверявана, от Министерство на околната среда и водите дадоха отговор, че не могат да дадат коментар, тъй като сега има следствие от страна на държавното обвиняване. Това пък единствено по себе си изцяло опровергава опитите на Бобоков да изкара, че следствието против него, брат му и още 9 души, измежду които и някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, били офанзива, целяща да му бъде откраднат бизнесът. Защото както „ Монбат “, по този начин и посоченият от самия русенски предприемач „ Елбат “ са обект на следствия и инспекции.
Да не приказваме, че в материал от юни на различен главен рупор в машината за клюки на Прокопиев - флагмана му „ Капитал “, се разкрива, че актуалният управител бизнес развиване в „ Елбат “ Васил Божданов е главен очевидец по делото против русенските крале на боклука, само че също по този начин и някогашен техен дълготраен чиновник.

Той е бил в групата им в продължение на към 20 години, а цели 10 години е заемал поста на изпълнителен шеф на „ Монбат рисайклинг “. Напуска го през август 2019 година Само по себе си това дава отговор и на въпроса от кое място са пристигнали разкритията против Бобокови. И те много явно идват от досегашния им най-вътрешен кръг.

Фактите опровергават като неистина и друго подстрекателство, правено от Бобоков, който изцяло в стилистиката на крадеца, викащ по другите, че са крадци пришива на Делян Пеевски и имагинерни връзки с прокуратурата и изпълнителната власт. Пеевски няма нищо общо нито с изпълнителната власт, нито с прокуратурата.

Дори в противен случай - преди година областен обвинител подложи най-големия вестник в страната - „ Телеграф “, част от медийната група на Делян Пеевски, на небивала цензура, разпореждайки да бъде заличена марката на ежедневника. За сметка на това Бобоков се оказа в центъра на цяла мрежа от подмолни обвързаности, посочили връзки като корабни въжета с представители на държавното управление, президентството и държавното обвиняване.

В момента той е обвинен за търговия с въздействие по следствие, включващо президентския консултант и някогашен длъжностен Министерство на вътрешните работи началник Пламен Узунов и тогавашния русенски областен прокурор Николай Николов. По следствието бяха оповестени цяла поредност чатове, показващи груби опити за кадруване от страна на Бобоков, включително и в посолства. Отделно негов кум и кръстник на трите му деца се оказа актуалният вицепремиер Красимир Каракачанов.

Ето и още един индикативен факт. В момента по следствието против Бобокови работят прокуратури от три страни - с изключение на България със схемата се занимават обвинители от Румъния и Италия, като съгласно информациите точно от Ботуша са пристигнали първите данни, разплели мрежата, изтъкана от Царете на боклука.

На фона на тези обстоятелства е повече от ясно, че интервютата са следващият епизод от филм, който гледаме от години. В него разградският необут Иво Прокопиев дава медиите си като естрада на де що абсурден предприемач, погнат от правораздаването, има в страната, като задачата е една и съща - да бъде нападнат индивидът, който се трансформира в бодил в петата на задкулисието поради законодателните си начинания и публицистичната политика на медиите си да изкарват на ярко схемите, ограбващи обществото ни.

Именно по тази причина и матрицата, по която работи тази задруга, е една и съща (виж карето). Единственото изобретение е, че музата на Бобоков да се изкара жертва на кражба най-вероятно идва от обстоятелството, че артистичната му половинка Христина се оказа, че е била открадната от най-малко двама. Единият - негов сподвижник и по баджанашка линия, и по бизнес.

Лъжи по матрица

Казват, че историята се повтаря първи път като покруса, повторно - като фарс. В случая с клеветите, популяризирани от кръжеца Василев-Божков-Бобокови-Прокопиев, тя от дълго време е в областта на патологичната трагикомедия. Измислените сюжети, с които от години се пробват да подлъжат общественото пространство и у нас, и в чужбина, с цел да изкарат черното бяло и да си градят имиджа на чисти предприемачи макар оцапаното си до катранено черно съществуване, в действителност може да звучат разнообразно, само че се движат по една и съща матрица.

Най-малкото общо кратно в сапунката, опитваща се да изкара предприемачите жертва, е подсъдимият разградски необут Иво Прокопиев. Досущ като сводница дава мейнстрийма си на всеки обвинен или обвиняем с една-единствена цел - да плюе общия зложелател на задкулисието Делян Пеевски. Така машината за клюки на каолиновия необут от дълго време се трансформира в жрица, обслужваща хора, ограбили милиарди от всички нас, без значение че преди този момент може и да ги е чернила, отново по поръчка на притежателя си.

Цветан Василев

Първият и изключително емблематичен подобен образец е банкерът дезертьор Цветан Василев, с който през 2016 година Прокопиев се прегърна, макар че преди този момент „ Капитал “ първи разкри детайлности към далаверите на индивида, източил милиарди от КТБ и забегнал в Сърбия, където се укрива и досега. Самият Василев пък, който сега е съден задочно у нас, обезверено се опита да се изкара жертва на „ корпоративен рейд “, като даже стартира процедура по закона „ Магнитски “. И предстоящо се провали, като надуваният от него балон се спука под напора на лавината от доказателства за виновността му.


Васил Божков

Подобно на Цветан Василев, при започване на годината и фамилният другар на Бобокови - Васил Божков, прочут с прякора Черепа, се опитва да се изкара жертва на опити да му се отнеме бизнесът. Пак сходно на него и той обстрелва общественото пространство у нас с неистини и клюки, противоречащи изцяло на излезлите дотук доказателства по делата против него, само че безрезервно стартирани от мейнстрийма на Прокопиев.

Асансьорното фентъзи

Значителен ъпгрейд измислицата, стартирана от мейнстрийма на Прокопиев, закупи в средата на годината, когато обвързваният с него така наречен Антикорупционен фонд направи „ следствие “, опитващо се да изкара различен забегнал в чужбина разследван предприемач - асансьорния крал Илия Златанов, „ жертва на Пеевски “.

Според теорията на конспирацията, пробутана от Златанов, депутатът, видиш ли, желал да му вземе бизнеса поради имагинерни 4 милиарда евро за бранша, които били предстоящи от Европейски Съюз. Факти за тези изказвания не бяха дадени. Самият Златанов ги подмята с уточнението, че по този начин бил чул. А в асансьорния бизнес даже не знаят за предстоящи евросредства за замяна на асансьори. Камо ли за 4 милиарда евро! Самият Пеевски няма нищо общо с асансьорния бранш, а компаниите и медиите му в никакъв случай не са употребявали еврофондове или различен тип обществен запас. Но това не попречи на мейнстрийма на Прокопиев да завърти машината и да стартира да бълва измислиците. По метода, по който в този момент го прави и с Бобоков.

Хиполенд

Пак по същия метод на депутата беше пришита и друга небивалица, рухнала под напора на обстоятелствата – че инспекциите в „ Хиполенд “ били „ поръчани “ от него, тъй като бил желал бизнеса. Измислицата, стартирана от персоналните клакьори на Прокопиев от ГМО партията му „ Да, България “ - Христо Иванов и Иво Мирчев, беше опровергана от самия притежател на „ Хиполенд “ Мариан Колев.

„ Не е правилно “, отхвърли той изказванията, че Пеевски му е изискал бизнеса, в изявленията за bTV, а по-късно и за kmeta.bg. Той съобщи, че въобще не познава депутата. Въпреки това мейнстриймът на Прокопиев и клакьорите му Христо Иванов и Иво Мирчев продължиха да пробутват лъжата очевидно с вярата, че ще накарат хората да й повярват на правилото на пропагандата – с повтаряне на клеветата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР