Филмовият фестивал в Кан тече с пълна сила вече почти

...
Филмовият фестивал в Кан тече с пълна сила вече почти
Коментари Харесай

The Shameless - провактивният филм на Константин Божанов с премиера в Кан

Филмовият фестивал в Кан тече с цялостна мощ към този момент съвсем седмица. А на тазгодишното му издание можем да се похвалим с забавно българско наличие в границите на селекцията " Особен взор ".
 Мария Бакалова като Ивана Тръмп - първи публични фрагменти от
Мария Бакалова като Ивана Тръмп - първи публични фрагменти от " Стажантът "

Дни преди формалната премиера на " Стажантът " в Кан

В петък, 17 май, се състоя премиерата на кино лентата на режисьора Константин Божанов - The Shameless. На събитието участваха както режисьорът, по този начин и огромна част от актьорския състав, в това число двете актриси в основните функции - Анасуя Сенгупта и Омара Шети. Филмът показва Индия, защото е сниман там и споделя историята на две индийски девойки, които имат друго минало, само че сходна орис.

Работата си по The Shameless Константин Божанов съпоставя с " дълго пътешестване ".

" Не беше като този на Копола, само че лиши 12 години ", прецизира той, имайки поради десетилетията, през които Франсис Форд Копола работи по своя.

" Имаше моменти, в които съвсем се отхвърлих от този филм. Завършването на този план би било невероятно без фантастичния актьорски състав и екип ", добавя още българският режисьор, представен от Deccan Herald.

За да опише по допустимо най-автентичен метод дръзката история за употребата, компликациите и неразрешената обич на две секс работнички в Индия, той пътува голям брой пъти до страната. Процесът по работата на The Shameless е усложнен и от коронавирус пандемията, а също така и финансирането не е станало елементарно.

Въпреки компликациите в реализирането на кино лентата, наподобява че нищо не е било на вятъра. В рецензията си за него Variety написа, че " си заслужава, въпреки и стеснен до това да бъде реален портрет на мрачни условия, изпъстрени със инцидентна духовна резистентност ".

Според изданието макар неналичието на емоционалност, това, което основава ярка текстура и тактилно чувство за действителност във кино лентата, е неговата искреност във връзка с женствеността и женските тела, както и на насилствените форми на надзор, прилагани от мъжете.
 Кан 2024: Иранският режисьор Мохамeд Расулоф, който избяга от присъда, с цел да отиде на кинофестивала
Иранският режисьор, който избяга от присъда, с цел да отиде на фестивала в Кан

Отново мощно политизиране на събитието

Variety дефинират The Shameless като " провокативна куиър драма ", в която се откроява осъществяването на двете актриси в основните функции, изключително това на Анасуя Сенгупта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР