Филмовите продукции Прекрасни дни и Паднали листа ще могат да

...
Филмовите продукции Прекрасни дни и Паднали листа ще могат да
Коментари Харесай

Днес в София филм фест Варна: Прекрасни дни и Паднали листа

Филмовите продукции " Прекрасни дни " и " Паднали листа " ще могат да гледат през днешния ден жителите и гостите на морската столица.

Двете ленти са част от днешната стратегия на " София филм фест Варна ", която тече във Фестивален и конгресен център.

" Паднали листа " е копродукция на Финландия-Германия и е с премия на журито от фестивала в Кан през 2023 година

Началото на прожекцията е от 17 часа.

Паднали листаразказва историята на двама самотници, които инцидентно се срещат през нощта в Хелзинки и се пробват да намерят първата, единствената и последната обич в живота си. Пътят им към тази благородна цел е засенчен от алкохолизма на мъжа, изгубените телефонни номера, цялостното незнание за името и адреса на другия и нормалните компликации, които животът сервира на търсещите благополучие.

Тази нежна трагикомедия, считана до момента за изгубена, е продължение на трилогията на Аки Каурисмаки за работническата класа.

Филмът " Прекрасни дни " е взаимна продукция на Япония и Германия. Лентата е с премия за най-хубав артист от Кан`2023 и има номинация " Златна палма ".

Началото на прожекцията е от 19 часа.

По всичко наподобява, че Хираяма е изцяло удовлетворен от еднообразния си живот като чистач на тоалетни в Токио. Извън строго проведените си ежедневни привички, той се любува на пристрастеността си към музиката и книгите. Освен това обича да снима дърветата. Поредица от непредвидени срещи ненадейно разкриват част от предишното му.

Дълбоко трогателен и лиричен роман за откриването на хубост в всекидневието.

„ Тайната на грънчаря е, че всякога стартира изначало. Същото се отнася за нашия воин, Хираяма. Всеки ден той стартира изначало. Не мисли по какъв начин го е направил през вчерашния ден или по какъв начин ще го направи на следващия ден. Винаги го прави на момента. Това е още една от тайните на грънчаря, който придава друга хубост на всяко повтаряне. “
Цените на билетите са 12 лева за възрастни и 10 лева за пенсионери и учащи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР