Филмовата индустрия отбелязва поредна година, пълна със събития.Супер Марио Bros.:

...
Филмовата индустрия отбелязва поредна година, пълна със събития.Супер Марио Bros.:
Коментари Харесай

10 интересни факта, които да знаете преди Оскарите през 2024 г.

Филмовата промишленост отбелязва поредна година, цялостна със събития.

„ Супер Марио Bros.: Филмът “ покори световния боксофис с 1,36 милиарда $. „ " се трансформира във феномен.

Номинациите за " Оскар " обаче демонстрират и какъв брой бързо може да се промени ориста на най-големите шлагери в Холивуд.



Когато бяха оповестени, десетки известни артисти и кинематографи се събраха за обичайна " фамилна фотография ".

Дни преди церемонията на " Оскарите ", която ще се организира вечерта на 10 март, BBC извежда редица забавни обстоятелства около тазгодишните номинации.

1. Ема Стоун може да се причисли към „ клуба на изключителните "



Звездата от шедьовъра може да стане осмата актриса, която печели два " Оскара ", преди да навърши 35-годишна възраст.

Още през 2017 година тя взе първата си статуетка за „ Ла Ла Ленд “.

Ако има шанс, Ема Стоун ще стане част от клуба на Мерил Стрийп, Джоди Фостър, Елизабет Тейлър, Бет Дейвис, Луиз Райнер, Оливия де Хавиланд и Хилари Суонк. Нито един мъж-актьор не е реализирал същото достижение.

Стоун също е едвам втората жена, номинирана както за актьорско майсторство, по този начин и за продуциране в еднакъв филм - Nomadland (2020 г.)

Победата ѝ тази година не е обезпечена: в категорията ще има мощна борба сред Стоун и звездата от „ Убийците на цветната луна " Лили Гладстоун.

2. „ Барби " има късмет за " Оскар " със саундтрака си, само че не и с режисурата си

„ Барби " по този начин и не влезе в номинациите на „ най-хубав режисьор " (Грета Геруиг) и „ най-хубава актриса " (Марго Роби).

Възможно е филмът да завоюва единствено една от осемте награди, за които е номиниран - „ най-хубава истинска ария " за What Was I Made For? на Били Айлиш.

Това би повторило случая с „ Роди се звезда “ от 2018 година Филмът на Брадли Купър също имаше осем номинации, само че завоюва единствено една статуетка в категорията за песни - за Shallow на Лейди Гага.

3. Тази година има четири номинирани двойки за Оскар



Номинираната за „ най-хубав режисьор " французойка Жюстин Трие получи самопризнание в категорията за автентичен сюжет дружно със брачна половинка си Артур Харари.

Двамата са номинирани за сюжета на „ Анатомия на едно рухване ".

На премиите „ Златен глобус “ Трие изясни, че двамата са написали сюжета, до момента в който са стояли в изолираност в жилището си по време на пандемията. Тогава тя се пошегува, че е „ необичайно “, че с Харари не са се умъртвили вследствие на локдауна.

Сред другите номирани двойки са Кристофър Нолан и Ема Томас за „ Опенхаймер ", Грета Геруиг и Ноа Баумбах за " Барби ", плюс Марго Роби и Том Акърли, като продуценти на кино лентата.

4. Брадли Купър е измежду хората с най-вече номинации за " Оскар " и без нито една премия

Купър е номиниран 12 пъти за работата си като артист, режисьор и сценарист на разнообразни филми. Никога обаче той не е печелил " Оскар ".

Единствените хора, които имат повече номинации без победа от него, са звуковият инженер Грег П. Ръсел (16 номинации), композиторът Томас Нюман (15), сценаристът Даян Уорън (15) и специалистът по специфични резултати Даниел Судик (13).

Купър надали ще прекъсне поредицата си тази година, защото не се чака филмът му „ " да завоюва в някоя от следните категории - най-хубав артист, най-хубав филм или най-хубав автентичен сюжет.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР