Филмова сензация ще разтърси родните киносреди съвсем скоро. Шедьовърът на

...
Филмова сензация ще разтърси родните киносреди съвсем скоро. Шедьовърът на
Коментари Харесай

Легендата оживява! Шедьовърът на Людмил Стайков „Хан Аспарух“ излиза по кината в нова версия

Филмова сензация ще раздруса родните киносреди напълно скоро. Шедьовърът на акад. Людмил Стайков „ Хан Аспарух “ ще излезе още веднъж по кината в нова, цифрова версия. Това се случва 38 години след основаването на фамозната трилогия. Тя е една от най-гледаните в българското кино изобщо, а единствено първата серия има над 4 милиона фенове.

Идеята да се даде втори живот на филмовата класика е на притежателя на „ Доли Медия Студио “ Добромир Чочов, който има комплекс от новаторски студиа, които работят с холивудски продукции, телевизионни планове и българско кино. Той получил единодушието на Людмил Стайков и те почнали работа по плана. От трите епизода – всеки към два часа, е основана нова творба с времетраене към 2 часа и половина със заглавие „ Ханът и империята “. За задачата филмът е реставриран, инсталиран още веднъж и е с чисто нов тон и модерна визия, реализирани с последната дума на техниката.

Възкресяването на огромния епос със Стойко Пеев, Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Богомил Симеонов и още огромни артисти безспорно ще се трансформира в киносъбитие за България и ще раздруса дългогодишното родно кино безвремие, уверени са киноспецове. Те предсказват и сериозен зрителски триумф на кино лентата.

Досега „ Ханът и империята “ е имал единствено вътрешна прожекция за артисти от истинската лента и за експертите, работили по трилогията и по новия филм. Официалната му премиера и появяването му на огромен екран предстоят, само че датите още не са конкретизирани.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР