Филмът за писателя Владимир Зарев - Ваятелят на светове, ще

...
Филмът за писателя Владимир Зарев - Ваятелят на светове, ще
Коментари Харесай

Филмът Ваятелят на светове разказва за писателя Владимир Зарев

Филмът за писателя Владимир Зарев - " Ваятелят на светове ", ще има премиера на 28 март в кино " Одеон " в границите на " София филм фест ". Режисьор е Владимир Борисов. " За нас с брат ми, Владимир Борисов, филмът за Владимир Зарев е и доста персонален. Това бе план, умислен още преди 10 години от майка ни - режисьора Галина Кралева. Идеята й беше да се направи документален портрет за писателя в миг, когато той е в разцвета на креативните си сили и това да бъде филм и за силата на словото, и за забавните места, където Владо Зарев твори и се е вдъхновявал да твори ", споделя Марина Чертова.
" Малко откакто Националният кино център отпусна дотация за кино лентата, за жалост, мама си отиде и не съумя да снима " Ваятелят на светове ", за който толкоз мечтаеше. Ние с брат ми взехме решение, че би било непочтено и към Владимир Зарев, и към мама, и към НФЦ да не продължим тази концепция, по тази причина реализирахме кино лентата. Вложихме цялото си почитание към Владо Зарев, който в действителност доста искаше да показа пред камера всякакви неща за детството си, за себе си и за творчеството си, и който ни се довери на нас - дебютантите в документалното кино, за което сме му доста признателни ", добавя Марина Чертова.
Сценарият на " Ваятелят на светове " е на Станислав Семерджиев. Oператори са Георги Гвоздев и Светлана Ганева. Композитор е Валерия Крачунова-Попова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР