Филмът Вино от глухарчета на пловдивчанката Петя Ангелова, който спечели

...
Филмът Вино от глухарчета на пловдивчанката Петя Ангелова, който спечели
Коментари Харесай

„Вино от глухарчета“ с премиера под тепетата

Филмът „ Вино от глухарчета " на пловдивчанката Петя Ангелова, който завоюва премията за най-хубав пробен филм на North Beach American Film Festival в Мериленд, ще има своята публична премиера в Пловдив. Лентата ще се прожектира по време на Празниците на Стария град на 17 септември от 20:30 ч. на Римския стадион.

„ Вино от глухарчета " е въодушевен от едноименната книга на Рей Бредбъри. Лентата е документална, с дълготрайност 27 минута, а Петя Ангелова е режисьор, продуцент и сценарист. Консултант на кино лентата е проф. Людмил Христов. Лентата цели да покаже, че смисълът на пътуването е да хармонизираш въображението си с действителността - вместо да мислиш по какъв начин нещата могат да бъдат, да ги видиш такива, каквито са. Да покаже, че една дестинация в никакъв случай не е място, тя е нов метод да видиш нещата.

„ Амбицията на този филм е да покаже какъв брой доста има да се открие, да се фантазира и да се изпита в страната на неограничените благоприятни условия или в която и да е друга страна, да покаже значимостта на нещата, които вършим за първи път. Да документира тези значими и запаметяващи се случки, които по-късно се трансформират в митове. Да покаже умеенето да успееш да сграбчиш оня нежен, гальовен момент и да го запечаташ в бутилка ", споделя Петя Ангелова.

Петя Ангелова има дълготраен опит в малкия екран. Завършва висше обучение, компетентност " кино и ефирен режисьор " в Нов български университет - София. През годините работи с Канал 1, режисира излъчвания в телевизия Евроком, режисьор, създател и водещ на две излъчвания в телевизия TV SAT COM- “Черен хайвер " и “45 минути ". Снима авторски филми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР