Филмът Посоки на Стефан Командарев и сценариста Симеон Венциславов и

...
Филмът Посоки на Стефан Командарев и сценариста Симеон Венциславов и
Коментари Харесай

"Посоки" на Командарев и копродукция на братя Чучкови ще се състезават в Сараево

Филмът " Посоки " на Стефан Командарев и сценариста Симеон Венциславов и " Синът на София ", копродукция сред Гърция, Франция и България, влизат в главния конкурс на фестивала в Сараево. И двата кино лентата получиха летящ старт с дебютите си на влиятелни места - " Посоки " в програмата " Особен взор " на Кан, а " Синът на София " - с интернационалната премия от " Трайбека ".

Двата кино лентата ще се борят за " Сърцето на Сараево " с още 5 заглавия, всичките от балканския полуостров. Два са турски, два грузински, един румънски, един гръцки и един албански (в който Гърция също има участие). Фестивалът ще се организира сред 11 и 18 август.

Сюжетът на " Посоки " (бел.ред. - работното заглавие бе Съвместимост) е за 6 истории, които се случват в 6 таксита в София в границите на 24 часа. " Те са повлияни от парадоксите и проблемите на днешната българска реалност и са обединени от една гибел, която ще даде късмет за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които постоянно са най-точните очевидци на действителността, в това число и от тъмната ѝ страна ", показаха го създателите му.

А " Синът на София " е фамилна драма с фантастични детайли. Разказва се за 10-годишния Миша, чиято майка се мести от Русия в Гърция две години след гибелта на татко му и си намира недотам приветлив втори брачен партньор. Действието се развива през лятото на 2004 година, когато гръцката песен-победител в " Евровизия " звучи от всеки ъгъл, а Атина е обзета от манията по Олимпийските игри. Това оказва въздействие върху мощното въображение на Миша, който се вижда като воин в детска приказка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР