Филмът на Надежа Косева Ирина“ спечели 3 награди на 36-тото

...
Филмът на Надежа Косева Ирина“ спечели 3 награди на 36-тото
Коментари Харесай

Филмът на Надежа Косева Ирина“ спечели 3 награди на фестивала Златна роза“



Филмът на Надежа Косева „ Ирина “ завоюва 3 награди на 36-тото издание на фестивала за българско игрално кино „ Златна роза “ – премия за дебютен филм, за най-хубава актриса – Мартина Апостолова и оценката на Съюза на българските кино дейци.

В изявление за предаването „ 12+4 “ режисьорът Надежда Косева изясни, че филмът й споделя една елементарна и доста човешка история: „ Разказва за едно момиче, което в битката да оцелее и да се погрижи за фамилията си се съгласява да стане сурогатна майка и в хода на бременността й си спомня неща, които е позабравила в всекидневието – какво е да обичаш, какво е да прощаваш. По някакъв метод преоткрива света, носейки нов живот е нея. “

„ Това, което беше за мен извънредно значимо и което е водило и мен, и актьорите, и хората към мен, беше в една обстановка, която на пръв взор е жестока, да се опитаме да намерим вярата. Надеждата я има, светлината – също, въпросът е човек някак си да има очи да ги види и да си отвори сърцето “, изясни още Надежда Косева.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР