Филмът Блаженият с Лорина Камбурова излиза на огромен

...
Филмът  Блаженият  с Лорина Камбурова излиза на огромен
Коментари Харесай

Последният филм на Лорина Камбурова излиза на екран

Филмът " Блаженият " с Лорина Камбурова излиза на голям екран от 3 юни, оповестяват продуцентите от " А Плюс Филмс ", разбра HotArena.

Станимир Трифонов е режисьор на лентата. Двете съществени функционалности са поверени на дебютантите на голям екран Александър Тонев и умрялата Лорина Камбурова. Това е последният български пълнометражен проект с нейно присъединение.

В памет на актрисата ще има характерна премиера в Русе, където е сниман кино лентата. Събитието е на 27 май, когато се навършва една година от гибелта ѝ.

В " Блаженият " вземат присъединяване още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.

Режисьорът дефинира " Блаженият " като психическа любовна драма. Toвa e иcтopия зa 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в бъдещето, за първата му голяма любов, за занимателната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди, за революционното му откритие – лекрство за най-страшната по това време болест – туберколозата, написа България през днешния ден.

Сценаристът Емил Андреев казва, че книгата му  " Боби Блажения и другият американец “, по която е основан филмът, в действителност е по същински случай. Боби е действително действителен човек, който той среща няколко пъти през живота си. Тази част от историята, в която Джон Кенеди идва в Лом, в хотел " Солун “, в действителност се е случила. Прототипът на сервитьорката Катя също е действителен персонаж. Истинското й име е Пръвка, която през днешния ден е на 92 години и живее в ломското село Мокреш.

Снимките на продукцията стартират през 2018 година и са напълно в Русе заради неповторимата атмосфера с достоверна архитектура от първата половина на ХХ век, а с помощта на майсторството на оператора Кирил Проданов, филмът ни придвижва в няколко столетия, описват от екипа.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР