Филмът Батман остава за втора поредна седмица начело на бокс-офис

...
Филмът Батман остава за втора поредна седмица начело на бокс-офис
Коментари Харесай

Батман оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка и тази седмица

Филмът " Батман " остава за втора поредна седмица отпред на бокс-офис класацията на Северна Америка с доходи от 66 милиона щатски $ през миналия уикенд, заяви Асошиейтед прес.

Постъпленията от продукцията на режисьора Мат Рийвс и с присъединяване на Робърт Патинсън и Зоуи Кравиц обаче регистрират спад с 51 % по отношение на първата седмица от излизането си по кината. При дебюта си " Батман " донесе 134 милиона щатски $ от продажба на билети в киносалоните в Съединени американски щати и Канада. За двете седмици на екран " Батман " инкасира общо 238,5 милиона щатски $ доходи на вътрешния пазар.

В международен мащаб сумата е сходна, с което общите приходи от продукцията за приключенията на Черния рицар възлизат на 463,2 милиона щатски $ в международен мащаб до момента.

" Батман " е първата продукция, която студиото " Уорнър брос " пусна премиерно единствено в киносалоните в последната година и половина. Компанията реши всичките й филми да потеглят по едно и също време в киносалоните и по стрийминг платформата НВО макс, само че направи изключение с най-новия.

Продукцията с Патинсън в основната роля ще бъде налична за потребителите на НВО макс 45 дни след излизането й в киносалоните.

Втората си позиция в бокс-офис класацията резервира приключенският филм " Uncharted: Извън картата " с присъединяване на Том Холанд и Марк Уолбърг. Постъпленията, които продукцията донесе през миналия уикенд от билети в киносалоните в Съединени американски щати и Канада, възлизат на 9,3 милиона щатски $.

Общите доходи на вътрешния пазар са 113,4 милиона щатски $ от излизането на продукцията в киносалоните в Северна Америка преди три седмици.

На трето място е директното лъчение на концерта " Permission to Dance on Stage: Seoul " на пристан поп групата Би Ти Ес в южнокорейската столица. Това беше първото излизане на сцената в родната страна на момчешката тайфа от 2019 година Концертът беше излъчен в 797 киносалона в Северна Америка и донесе доходи в размер на 6,8 милиона щатски $. В международен мащаб постъпленията възлизат на 32,6 милиона щатски $ - доказателство за голямата известност на южнокорейската момчешка група. Цената на билетите за излъчването на концерта беше 35 щатски $, отбелязва Асошиейтед прес.

На четвърта позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка се подрежда " Куче " с присъединяване на Чанинг Тейтъм. Той прави и режисьорски дебют с продукцията. Постъпленията от комедията този уикенд са 5,3 милиона щатски $.

В първата петица на подреждането намира място и " Спайдърмен: Няма път към дома " с доходи от 4,1 милиона щатски $ през миналия уикенд. Филмът съумява да остане в челната петица на бокс-офис класацията цели 13 седмици след дебюта си в киносалоните в Съединени американски щати и Канада.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР