Филм на руския режисьор Павел Лунгин получи лиценз за излизане

...
Филм на руския режисьор Павел Лунгин получи лиценз за излизане
Коментари Харесай

Русия пуска скандален филм на 9 май

Филм на съветския режисьор Павел Лунгин получи лиценз за излизане на огромен екран. "Братство ", разказващ за руската окупация на Афганистан (1979 – 1989 г.), ще може да бъде гледан по кината в страната от 9 май.

Лентата е провокирала остра реакция от страна на политици и ветерани от войната. Според заместник-председателя на комисията за обучение в Съвета на федерацията(горната камара на Народното събрание в Москва) Игор Морозов филмът е изопачавал историческите обстоятелства, представял руските бойци и офицери като нарушители и не е възпитавал патриотични усеща.

Подобна позиция са заели и организации на хора, били се в азиатската страна. Други сдружения на ветерани от войната в Афганистан са декларирали, че филмът е бил реален, заяви Новини.бг.

Лунгин в отговор на критиците, желали да спрат излизането на "Братство " съобщи, че творбата му представяла събитията оптимално достоверно. "Някои кръгове желаеха да трансфорат светлия празник (на 9 май в Русия и други някогашни руски републики означават края на Втората международна война) в Деня на мракобесната победа, само че не съумяха ", е показал кинодеецът.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР