Филипинските депутати гласуваха за запазване на военното положение на южния

...
Филипинските депутати гласуваха за запазване на военното положение на южния
Коментари Харесай

Удължиха военното положение на филипинския остров Минданао

Филипинските депутати гласоподаваха за опазване на военното състояние на южния остров Минданао до края на годината, давайки повече време на президента Родриго Дутерте да се оправи с екстремистите, съюзили се с ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), осведоми Ройтерс.

261 депутати се съгласиха да се удължи военното състояние по време на 7-часова специфична сесия на Камарата на представителите и Сената.

Представители по сигурността обявиха пред депутатите, че е належащо военното състояние, с цел да се стабилизира районът, където ДАЕШ придобива все по-голямо въздействие.

Военният министър Делфин Лорензана предизвести, че ще има по-сериозни проблеми, в случай че държавното управление няма пълномощия да работи бързо.

" Нуждаем се от военно състояние, тъй като към момента не сме се справили с въодушевените от ДАЕШ групировки ", предизвести той.

Дутерте наложи военно състояние в Минданао на 23 май, когато тежковъоръжени екстремисти щурмуваха град Марави.

Битката за освобождението на Марави продължи два месеца, при която починаха повече от 420 екстремисти, 100 бойци и 45 цивилни. Някои от тях са били екзекутирани от терористите, съгласно управляващите.

Правителствените войски си върнаха града след интензивни артилерийски и въздушни офанзиви, само че съгласно някои данни 70 екстремисти остават заклещени в центъра на града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР