Филипинската суперзвезда и кандидат за президент на страната Мани Пакиао

...
Филипинската суперзвезда и кандидат за президент на страната Мани Пакиао
Коментари Харесай

Един шампион окачва ръкавиците: Пакиао прекрати професионалната си кариера

Филипинската суперзвезда и претендент за президент на страната Мани Пакиао разгласи в сряда, че се отхвърля от бокса след забележителна дългогодишна кариера на кръга, определяйки решението си като „ най-трудното “ в живота му.

„ Трудно е за мен да приема, че времето ми като боксьор изтече. Днес разгласявам своето отдръпване “, показа 42-годишният Пакиао, който възнамерява да се кандидатира на изборите през 2022, във видео известие в Туитър.
 Мани Пакиао влиза в борбата за президент на Филипините Мани Пакиао влиза в борбата за президент на Филипините
Мани Пакиао - първенец в професионалния бокс в полусредна категория във версия Световна боксова асоциация (WBA), ще се кандидатира за прочие..

Осемкратният международен първенец в другите дивизии и народен воин направи изказването седмици, откакто загуби последния си професионален мач против кубинеца Йорденис Угас в Лас Вегас. Пакиао, който влезе в политиката през 2010 като конгресмен, преди да бъде определен в Сената, сподели предходната седмица, че ще се кандидатира за президентския пост.

Филипинецът, женен татко на пет деца, благодари на милионите си фенове по света, и отдаде респект на дългогодишния си треньор Фреди Роуч, който дефинира за „ мое семейство, брат и другар “.

Пакиао завършва 26-годишната си професионална кариера с баланс 62 победи и осем загуби, при две равенства. Сред някои от най-големите му победи на кръга са тези против Оскар де ла Оя, Рики Хатън, Мигел Кото, Ерик Моралес и Марко Антонио Барера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР