Филипините отпразнуваха първия златен медал от Олимпийски игри, печелен някога

...
Филипините отпразнуваха първия златен медал от Олимпийски игри, печелен някога
Коментари Харесай

Исторически успех: Филипините с първо олимпийско злато

Филипините отпразнуваха първия златен орден от Олимпийски игри, печелен в миналото в историята на страната. Това се случи с помощта на Хидилин Диас, щангистка в категория 55 кг за повдигане на тежести при дамите. Тя в профил международната шампионка, китайката Ляо Киюн, съобщи ДПА.

„ Цялата филипинска нация се гордее с теб “, сподели представител на президента в послание до 30-годишната спортистка, която е и част от военно-въздушните сили на Филипините. Военните също я поздравиха за нейното „ майсторско показване “.

Гражданите също приветстваха успеха, някои даже се пошегуваха, че тяхната страна е посочила, че може да победи Китай, препращайки към териториалния спор сред двете страни в Южнокитайско море.

За Диас това е втори орден от Олимпиада, откакто през 2016 година сграбчи златото в категорията до 53 кг, а различен исторически триумф извоюва преди три години, когато на Азиатските игри стана първата филипинска състезателка по повдигане на тежести, спечелила злато от районно съревнование.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР