Филип Лам подкрепи треньора на Байер Леверкузен Шави Алонсо да

...
Филип Лам подкрепи треньора на Байер Леверкузен Шави Алонсо да
Коментари Харесай

Филип Лам: Шави Алонсо винаги е бил стратег

Филип Лам поддържа треньора на Байер Леверкузен Шави Алонсо да вземе вярното решение за бъдещето си, наричайки някогашния си съотборник от Байерн Мюнхен " пълководец ".


" Шави Алонсо постоянно е бил пълководец. Можеше да се планува, че той ще стане популярен треньор ", сподели Лам в изявление за Агенция Франс Прес.

Лам игра дружно с Алонсо в продължение на три години в Байерн, като и двамата се отдръпнаха през лятото на 2017 година

Сега Лам е турнирен шеф на домакините на Евро 2024 - Германия, до момента в който Алонсо от този момент се трансформира в един от най-бързо разрастващите се футболни треньори.

Леверкузен на Алонсо е на път да завоюва първа купа в историята на Бундеслигата, като в оставащите осем мача се намира на 10 точки от Байерн в шампионата.

Непобедени във всички надпревари, Леверкузен стигнаха до полуфиналите на Купата на Германия и до четвъртфиналите на Лига Европа.

В резултат на това Алонсо е свързван със завръщане в някогашните си клубове Байерн Мюнхен и Ливърпул, като и двата отбора ще имат свободни треньорски позиции това лято.

Лам съобщи, че мозъкът на Алонсо на терена се демонстрира освен в треньорската му работа, само че и в развиването на кариерата му.

" Шави беше образован състезател, само че е и образован човек и по тази причина мисля, че той деликатно обмисля какви биха могли да бъдат идващите му стъпки. Дали в този момент е подобаващият миг (да напусне Леверкузен) или по-късно? Развълнуван съм да видя къде ще отиде. Сигурен съм, че в треньорската си кариера той ще управлява по-големи клубове от Леверкузен “, сподели някогашният немски национал и международен първенец.

" Любопитен и разчувствуван съм... и просто ми харесва да виждам футбола, който той играе в Леверкузен ", добави Лам./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР