Фиктивни строителни бригади предлагат ремонт на покриви на ниски цени

...
Фиктивни строителни бригади предлагат ремонт на покриви на ниски цени
Коментари Харесай

Зачестяват измамите с ремонт на покриви

Фиктивни строителни бригади оферират ремонт на покриви на ниски цени посредством разгласи, разлепени по улични стълбове и здания във Варна.

Много от тях обикалят и дребните обитаеми места в региона, където мамят и принуждават хората да стартират поправки против огромни суми. През последните две години случаите са зачестили, оповестиха от полицията във Варна. Най-често жертви на този вид измами са най-вече възрастни хора над 70 години.

След проливен дъжд, Бинка Дойкова от Варна търси компания да почисти улуците на къщата ѝ. Звъни на една от обявите за ремонт, залепени по уличните стълбове. Така попада на строителна бригада Нинови.

" Дойдоха четирима и без повече да ме питат защо ги крещя, що ги крещя, хукнаха по стълбището нагоре и след няколко минути чухме трясъци горе ", споделя тя.

Жената е принудена да стартира безпланов ремонт на покрива. Започва и изнудването за пари.

" Поиска 3 хиляди лв.. 12 086 лв. съм му броила пари за половин покрив ", сподели тя.

Обявите за ремонт са една от незаконните схеми на измамниците, споделят от полицията. Мнимите бригадири обикалят и селата, с цел да изнудват хората.

" Под претекст да услужат, че са правили ремонт във вилната зона и са им останали материали, керемиди, улуци, бетон и оферират против алегорична сума да им извършат тези дейности ", сподели гл. контрольор Живко Костадинов, шеф на бранш " Престъпления срещу собствеността " в ОД на МВР-Варна.

В този капан попадат значително хора от дългополското село Сладка вода.

За последната година в полицията във Варна са подадени 10 сигнала за сходен тип измами, открити са четири мними бригади.

" Членовете на две от бригадите живеят в околните села към Варна. Другите бригади са от Ямболско, а другата от Добрич ", сподели гл. контрольор Живко Костадинов.

От полицията приканват да не се звъни на инцидентни разгласи, а при подозрение за машинация да ги алармират незабавно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР