Фигуристката Александра Фейгин и нейната треньорка Ина Лутай гостуваха в

...
Фигуристката Александра Фейгин и нейната треньорка Ина Лутай гостуваха в
Коментари Харесай

Александра Фейгин: Красен Кралев ме нахъса да успея, доволна съм от себе си

Фигуристката Александра Фейгин и нейната треньорка Ина Лутай гостуваха в " Дарик Радио " при водещия Ники Кънчев. " Още от дребна Саша се отличаваше на леда от всички деца и аз бях сигурна, че тя ще успее ", съобщи Лутай за първата българка, която взе участие на самостоятелно съревнование на Олимпиада по фигурно пързаляне от 1998 година насам. Според нея най-трудният миг несъмнено е на първата подготовка за Олимпиадата. Тогава Саша претърпя случай, обвързван с връзките на коляното й и се наложи незабавна интервенция. " Саша се оправи героичен и съумя да се възвърне и състезава в Пекин. Нейното достижение да получи квота е ужасно, тъй като доста страни не съумяха да класират своя фигуристка за Пекин ", добави тя.

" Аз персонално съм удовлетворена от себе си, тъй като този сезон бе извънредно комплициран и тъкмо за най-важния старт влязох във форма и се показах почтено. Почувствах много положителна страст, желаех просто да изляза на леда и да показва почтено България на този конгрес. Пробвала съм четворен скок, само че след интервенцията не желаех да пожертвам. Нямах задоволително време и физическа форма още веднъж да го практикувам и нямаше по какъв начин да стане ", сподели от своя страна Фейгин.
 Александра Фейгин: Ще запомня тези Игри с неописуема страст
Александра Фейгин: Ще запомня тези Игри с неописуема страст

" Дано след 4 години отново да представям България "

Ина Лутай разяснява и абсурда с Валиева, тъй като Александра Фейгин съобщи в студиото, че не се смята за задоволително способена и не трябва да приказва по тематиката. " Мисля, че постъпиха извънредно с едно 15-годишно дете. Причинаха и всички тези информации по време на Олимпиадата и след това нямаше по какъв начин да се чака тя да не трепне и да има душeвността на умел играч. Моето мнение е, че няма по какъв начин да виним фигуристката. Безспорно, може би се взимат някакви лекарства, тъй като знаем каква избухлива мощ, каква моще се изиска за осъществяването на един четворен скок да вземем за пример. Но може да сте сигурни, че сега фигуристките имат повече религия в треньорите си, в сравнение с в личните си родители. И никой не може да ме убеди, че Валиева сама си е направила коктейл и го е изпила... ", сподели Лутай. От своя страна Александра Фейгин отговори на много забавния въпрос на водещия дали би изпила една кока кола да вземем за пример, в случай че доста й се пие и след това се окаже, че в нея има неразрешени вещества? " Бих я изпила, в случай че е затворена и аз я отворя, другояче никога! "

" Ако би трябвало да съм откровена, имахме доста проблеми последната година, в подготовката за Олимпиадата. Имаше проблеми да получи финансирането, което й се полагаше. Ники, Красен Кралев беше индивидът, който постоянно ни се обаждаше, постоянно поддържаше Саша. Преди квотата за Олимпадата, той пристигна на Зимния замък след една Световна купа по ски в Банско. Дойде просто да й пожелае триумф и каже, че има вяра, че тя ще успее. Не мога да отрека обстоятелствата. И отношението, което ние сме получили от този човек. Отношението бе безпределно позитивно и усещахме, че има хора, които имат вяра в нас и в нашия триумф " съобщи Лутай.

" Абсолютно, в действителност Красен Кралев ме нахъса да съумея. Почувствах се в действителност супер специфична че той пристигна да ме поддържа и да ми пожелае триумф и каже, че има вяра в мен. Все отново той е супер ангажиран човек, изцяло го разбирам и да отдели от ценнното си време за мен съм му извънредно признателна и съм го казвала няколко пъти. Знам, че постоянно когато имах потребност го молех и той в действителност откликваше и ми помагаше с каквото може. Много съм признателна, с помощта на него съумях да си платя някои от лагерите и той доста в действителност ми оказа помощ за подготовката ", съобщи от своя страна фигуристката ни, която се подреди на 24-о място на Зимната Олимпиада в Пекин.

Ина Лутай разгласи и какво им пречи. " Пречи ни ситуацията, в която се намираме. Доста скъпо е, единствено 1 час на лед е 190 лв., костюмите - един е в порядъка на 3 хиляди лв.. Хореографът е приет в целия свят и си има цените. Условията са доста неприятни в България, за жалост. Много е мъчно, ситуацията е неприятна за работа много постоянно, студено е на леда. Саша всякога повръща след съревнование, отива на 14 градуса, тя е упражнявала на минусови температури.... ", добави треньорката.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР