ФИФА ще предприеме правни действия до края на годината, за

...
ФИФА ще предприеме правни действия до края на годината, за
Коментари Харесай

ФИФА търси 2 милиона франка от Мишел Платини

ФИФА ще предприеме правни дейности до края на годината, с цел да принуди Мишел Платини да върне 2 млн. швейцарски франка, които получил незаконно по време на ръководството на Сеп Блатер отпред на Международната футболна централа, оповестява документ.

ФИФА, която наложи четиригодишна възбрана на Платини през 2015 поради заплащането, споделя в документа, забелязан от Агенция Франс Прес, че съгласно швейцарските закони разполага с време до 31 декември, с цел да подаде иск в съда „ с цел да възвърне парите, нелегално платени от някогашния президент на ФИФА към някогашния президент на УЕФА “.

Припомняме, че трикратният притежател на „ Златната топка “ бе изхвърлен от присъединяване във футбола през 2015 година поради заплащане oт 2 млн. швейцарския франка, които получава от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Въпросното възнаграждение е осъществено през 2011 година, когато Блатер се бори да бъде избран отново за президент, и е обвързвано с работа, осъществена от Платини сред 1999-2002 година Самият Блатер след това също бе осъден като Платини, само че за шест години. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР