ФИФА наказа сериозно световния шампион Аржентина в квалификациите за Мондиал

...
ФИФА наказа сериозно световния шампион Аржентина в квалификациите за Мондиал
Коментари Харесай

ФИФА наказа сериозно световния шампион Аржентина

ФИФА наказа съществено международния първенец Аржентина в квалификациите за Мондиал 2026. Дисциплинарната комисия на Световната централа наложи отчасти затваряне на стадиона на " гаучосите " поради произшествия, зародили по време на мачовете им от септември до ноември 2023 година.

Аржентина би трябвало да затвори най-малко 50% от местата на стадиона, който страната е избрала за домакинство за мача против Чили през септември 2024 година. Решението е разследване от „ погрешно държание на тима, дискриминация на почитателите и навлизане в игралното поле " по време на мачовете против Еквадор и Уругвай.

Освен това, Аржентинската футболна асоциация ще би трябвало да заплати санкция от 58 000 $ за случаите в тези два мача и още една санкция от 23 000 $ за „ липса на ред или дисциплинираност на или към стадиона " по време на мача на стадион „ Маракана " в Рио де Жанейро против Бразилия. Тогава Меси и компания провокираха международен скандал, когато се стигна до конфликти сред почитатели на международния първенец и полицията на стадиона. Футболистите на Аржентина отидоха до трибуните и пробваха да успокоят обстановката и да спрат бразилските органи на реда да постановат техните ентусиасти.

В същото време ФИФА не наложи затваряне на стадиона или понижаване на потенциала на седящите места за Бразилия като страна хазаин на този мач. Бразилците ще платят единствено санкция от 58 000 $ за „ крах да подсигуряват, че законът и редът се поддържат на и към стадиона и неналичието на ред или дисциплинираност на стадиона ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР