ФИА потвърди, че срокът за подаване на заявки за влизане

...
ФИА потвърди, че срокът за подаване на заявки за влизане
Коментари Харесай

Изтече срока за заявки за влизане във Формула 1

ФИА удостовери, че срокът за подаване на поръчки за влизане във Формула 1 е изминал, като процедурата беше стартирана през февруари. Федерацията занапред ще преглежда документите на претендентите, само че представител на ФИА не пожела да каже какъв брой тъкмо са претендентите.

По информация в медиите за място във Формула 1 аплайват Майкъл Андрети с Андрети-Кадилак, Formula Equal на Крейг Полък, планът H26 на притежателя на Хайтек Оливър Оукс и LKY SUNZ – план от Югоизточна Азия.

Първоначално се говореше, че за 2025 или 2026 година, когато влизат в действие новите механически правила, във Формула 1 може да се появи един нов отбор, само че по-късно президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем посочи, че съгласно съглашението „ Конкорд ” в шампионата може да влязат два нови тима.
 Какво се случи с всички нови тимове във Формула 1 през последните 20 години? Какво се случи с всички нови тимове във Формула 1 през последните 20 години?
Сега настоящите отбори са срещу влизането на нови тимове, защото се тормозят, че това ще понижи приходите им и даже се пробваха да издействат повишение на таксата за нови участници, която в този момент е 200 милиона $.
 ФИА публично започва процеса по търсене на нови тимове във Формула 1 ФИА публично започва процеса по търсене на нови тимове във Формула 1
От ФИА оповестиха, че федерацията няма да прави обществени изказвания по отношение на новите отбори до момента в който трае разглеждането на документите им.
 Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак? Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак?
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР