Фейсбук Въпреки грандиозните ремонти в "Аспарухово", жителите на квартала зад моста

...
Фейсбук
Въпреки грандиозните ремонти в "Аспарухово", жителите на квартала зад моста
Коментари Харесай

Жители на Аспарухово: В дъжд ни е нужна лодка!

Фейсбук Въпреки грандиозните поправки в "Аспарухово ", жителите на квартала зад моста споделят, че съществуват доста нерешени проблеми. Това научи Varna24.bg от прочувственият коментар на варненка, живееща в региона. Ето какво споделя тя в обществената мрежа:
"Всички знаем какъв дъжд се изсипа в събота 07.10 във Варна. Видяхме и на какво замязяха улиците в квартала. Пак ще пиша по най-наболелия проблем в по-голямата част на хубавия ни, само че извънредно безстопанствен квартал. 
Бул. "Народни будители "..... Всичката вода, която се стича от високата част, се оттича на самия бул., а от там по двете улици под него - "Ростов " и "Белгород ".
Да стартираме първо със самото излизане от тези две улици. За да стигнеш до спирка "Калин ", или вероятно да пресечеш, ти е нужна лодка. Всеки от карето къщи под булеварда се сблъсква с този призрачен сън, при всеки един по-обилен дъжд. Решаваш да се предвижиш по тротоара паралелен на Багра, с цел да стигнеш до учебно заведение, Била и т. н., само че си подложен на водна офанзива, с изключение на от небето, ами и от преминаващите коли, тъй като се е образувала голяма водна яма, през която някои сътрудници водачи минават с по-висока скорост и волю неволю, ти удрят един душ....

Сега обаче, аз ще се върна на самите улици "Ростов " и "Белгород ", като тук ще си разреша да насочва обвинявания и рецензия и към съседите си, които по този начин услужливо попречиха построяването на паркоместа на поляната, която към момента е поляна...! 
Първо да попитам тях:
Сега, когато спите спокойни, че сте създали най-голямото "добро " на всички ни, по какъв начин по дяволите се придвижвате по тротоарите в такова дъждовно време?! А по улиците?! О, забравих - вие не се придвижвате пешком!

Има обаче хора, които нямат избор. Да, звучи жалко за някои моят въпрос, само че за тези на които им се постанова да вървят пешком, нещата не са по никакъв начин розови. По цялата дължина и на двете улици, тротоарите са заети от коли! Улиците са реки, от всичката вода, която се стича при нас в тази ситуация и лодки не оказват помощ...Спите умерено, нали?! Възпрепятствахте едно прелестно решение за една не дребна част от тези ваши и наши коли, да не бъдат на тротоара, а на отредено за това място. Велики сте! Признавам ви го.

А в този момент да попитам господин Портних: Вие господине, имате ли концепция, какво се случва при всеки дъжд тук?! Как по този начин взехте решение въз основа на 20 недоволни индивида, застанали против 150 искащи да бъде основано изискване за обикновено битие?!  Всички ние, които заемаме тротоарите сме извършители на закона, само че даже и еднопосочни да станат двете улици, с цел да се паркира на самите тях, отново няма къде да се съберат всички коли и отново ще има паркирали на тротоарите. Ако навлезем на поляната, с цел да освободим въпреки и дребна част от тротоарите, отново сме извършители... И което е най-лошото, за тази поляна ще отнесем санкции, тъй като доброжелателните ни съседи не спят, даже заграждат с измислени загради...Прекрасно знам, че цяла Варна е в това окаяно положение и ние тук не сме единствените с този проблем. Но също по този начин знам, че тук има опция, да се реши частично този проблем.

Кога обаче, някой в тази огромна община ще прегледа двете подписки, които сме внесли с искане за възстановяване качеството ни на живот?! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР