Фейсбук Според експерти, новият асфалт в Кайсиева градина може да понесе

...
Фейсбук
Според експерти, новият асфалт в Кайсиева градина може да понесе
Коментари Харесай

Николай Костадинов: Новият асфалт в Кайстиева градина може да понесе натоварване като за магистрала

 Фейсбук Според специалисти, новият асфалт в " Кайсиева градина " може да понесе натоварване като за автомагистрала. Това показа за Varna24.bg кметът на регион " Владислав Варненчик " Николай Костадинов. Той разяснява по какъв начин се движат ремонтите в Кайсиева градина и други елементи на квартала. 

" Почти на финала сме при ремонтните действия в трети микрорайон, които бяха стартирани през април. Там към този момент се получава сносно, има нов дребен парк, зелена зона, от които региона има потребност. Напредваме и със строително-монтажните работи във втори микрорайон в " Кайсиева градина ", където чакаме през идната седмица да стартира и поетапно полагането на асфалтовата настилка.

Досега се изграждаха новите подземни връзки, които са липсвали.  Подготвяше се основата за асфалтиране на старите улици. В " Кайсиева градина " не бяха толкоз дупките, колкото пропадналият пътен терен поради некачествения тръбопровод, построен преди 40-50 години. Това като недостатък ще бъде отстранено отсега нататък.

Тази основа, която се прави сега, е толкоз качествена, че съгласно специалистите е задоволително здрава да понесе натоварване подобаващо за автомагистрала. Надявам се да се получи сносно.

Виждат се към този момент очертанията на новите улични фитнеси, стартира и построяването на две нови детски площадки. Предстои обособяването на много нови паркоместа там, където до момента напълно са липсвали, а е имало потребност като зоната към бл. 230.

Доста от етажните притежатели пожелаха да запазят градинката, която са основали и стопанисват пред входа им. Съобразяваме плана с желанията на хората, ввслушваме се в тяхното мнение и желания. Пишат ми хората, откомандировам се на място при всеки сигнал, разясняваме и обсъждаме с живущите кое е най-добре за тях. 

На много места, където е належащо, сме построили тротоари или пешеходни зони. Проектантите много по-лесно биха трансформирали плана, в сравнение с тези хора цялостен живот да търпят нещо, което не им харесва, не им подхожда, няма да е практично по отношение на техните визии, тъй като на процедура принадлежащите площи към етажните притежатели са техните дворчета. Това което ние би трябвало да създадем, е просто да ги насърчаваме.

Ние като общество, като община, имаме опция да го създадем, тъй като по този начин променяме образа освен на квартала, на града и на България като цяло. 

" Владиславово " е безспорен първенец, в цяла Варна няма толкоз градинки, направени по наредбата за подкрепяне на етажната благосъстоятелност. 

Допълнително мотивираме хората посредством състезанието " Пъстро и основано с обич “, който е по моя самодейност и върви отлично. Интересът към нея се ускорява и във връзка с претендентите, които желаят да вземат участие, само че и във връзка с хората, които желаят да си кажат думата коя градинка е най-красива, най-пъстра ", разяснява Николай Костадинов. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР