Фейсбук След дълга битка за живот ни напусна 23-годишният Йордан Пенчев.

...
Фейсбук
След дълга битка за живот ни напусна 23-годишният Йордан Пенчев.
Коментари Харесай

Почина 23-годишният Йордан, който се бореше за повече трансплантации у нас

 Фейсбук След дълга борба за живот ни напусна 23-годишният Йордан Пенчев. Младият мъж живееше с изкуствено сърце и дружно с майка си София се бореха за това в България да се вършат повече трансплантации.

Те описаха историята си в студиото на " 120 минути “ през предходната година. Вирусна пневмония в детска възраст поврежда сърцето на Йордан, като след 2018 година тромби в двете сърдечни камери в допълнение отслабват основния орган. До последно животът на младия мъж се поддържа от портативен апарат.

Състоянието му през последните месеци се утежни поради друго заболяване и, макар слагането на ново изкуствено сърце при извънредно комплицирана намеса преди дни, той издъхна.

Кауза на него и на майка му е донорството да стане по хипотеза – т.е. да не би трябвало експлицитното единодушие на околните на човек в мозъчна гибел, с цел да бъдат избавени други хора с органите му.

" Отиде си един другар,един младеж,който доста искаше да живее.Там където отива няма проблеми с трансплантациите.Посвети последната година от живота си в идея за увеличението на трансплантациите у нас.Напомням на тези от които зависят трансплантациите че тази година имаме единствено едно трансплантирано сърце, а годината свършва “, написа ръководителя на Алианса на сърдечно трансплантираните Евгений Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР