Фейсбук Първата жалба в Районната избирателна комисия от политически субект вече

...
Фейсбук
Първата жалба в Районната избирателна комисия от политически субект вече
Коментари Харесай

Поискаха гаврата с Марешки и Валери Симеонов на магистрала Тракия да бъде свалена

 Фейсбук Първата тъжба в Районната изборна комисия от политически индивид към този момент е реалност. Координаторът на Политическа партия " НФСБ " Костадин Гаров публично е подал в 16 РИК искане за събаряне на неправомерно съгласно него подложен билборд, съдържащ несъответствуващи изображения след разклона на пътен възел " Цалапица – Съединение " на автомагистрала " Тракия ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В жалбата се твърди, че изображението на билборда е в прорез с наредбите на Изборния кодекс и нарушава положителните нрави и морал, както и уронва престижа на личността. Настоява се за неотложно събаряне на изображението от билборда, както и за премахването на . Към сигнала е приложено изображение на визирания в сигнала билборд, както и са посочени координати на неговия притежател.

Районната изборна комисия, откакто прегледа жалбата и се срещна с предоставения снимков материал откри, че местонахождението на въпросния билборд се намира на територията на община " Родопи ", която е в териториалния обсег на РИК 17 – Пловдив област, само че в парцел обществена държавна благосъстоятелност защото попада в обсега на трасето на автомагистрала " Тракия ". В този смисъл РИК-16 не е нито териториално, нито материално способен орган да се произнесе по по този начин подадената тъжба, се споделя в отговор.

До колкото сигналът съдържа искане за премахване на снимкови материали и е въпрос на изговаряне всъщност на жалбата дали посочените в същата имат характера на пропагандни такива, според наредбата на член 185, алинея 2 от ИК, отвън интервала на предизборната акция същите следва да се насочат към регионалния шеф на област Пловдив.

Жалба № 1 е оставена без разглеждане от 16 РИК и се трансферира по подготвеност на регионалния шеф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР