Фейсбук Официално: Невиждан досега брой българи са гласували в чужбина! Общо

...
Фейсбук
Официално: Невиждан досега брой българи са гласували в чужбина! Общо
Коментари Харесай

Официално: Невиждан досега брой българи са гласували в чужбина!

 Фейсбук Официално: Невиждан до момента брой българи са дали своят вот в чужбина! Общо 180 000 българи са дали своят вот зад граница и това е връх, заяви представителят на ЦИК Димитър Димитров, като посочи, че предходното най-високо число е било 153 000.

8000 са недействителните гласове, т.е. 172 хиляди души са подали автентичен глас. Интересна е статистиката по обособени страни:

Най-много има в Германия - 33 000 и Англия – 32 000. Тук е забавното съпоставяне – във Англия имаме единствено 35 секции, колкото имаме и в Турция, където гласувалите са с 10 000 по-малко, т.е. единствено 22 000.

Причините за изоставането на някои комисии в страната могат да бъдат местни и те най-вероятно са такива, въпрос на организация е, добави представителят на ЦИК.

" Със сигурност в Монтана няма повече протоколи, в сравнение с в Добрич, само че в Добрич са предадени 97-98 % от протоколите, дистанциите в Добрич не са по-малки.

Просто някои районни и секционни комисии работят по-стегнато и завършват по-рано. Имаме 100-процентови резултати от Габрово, Добрич, Кюстендил, Сливен, 95% са Перник, Шумен и така нататък "

Димитров беше безапелационен пред btv, че ще се оправят в точния момент в законовия период. Сега имам 100% сигурност, че ще бъдем в положение довечера и евентуално на следващия ден денем и малко по-късно през нощта да приемем всички протоколи, което значи, че четвъртък, по този начин споделя Изборният кодекс, би трябвало да произведем резултат в смисъл на систематизиране на мандатите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР