Фейсбук Нов уникален за България модерен център по киберсигурност във ВВМУ

...
Фейсбук
Нов уникален за България модерен център по киберсигурност във ВВМУ
Коментари Харесай

Уникален за България модерен център по киберсигурност обучава студентите в Морско училище

 Фейсбук Нов неповторим за България съвременен център по киберсигурност във ВВМУ " Никола Вапцаров " ще приготвя както фрагменти за потребностите на българските военноморски сили и националната сигурност, по този начин и студенти от цивилните специалности, научи Varna24.bg от споделен коментар и фотоси на кмета..

" Благодаря за поканата на флотилен адмирал Боян Медникаров, шеф на Военноморското учебно заведение, за опцията да прегледам новите образователни зали и софтуерните благоприятни условия на центъра. Базата разполага с четири многофункционални компютърни лаборатории, лаборатория за проучване и проучване на компютърен хардуер, кабинет за работа с класифицирана информация, лекционна зала, конферентна зала и информационен център. Предвиден е прийом за консолидиране на центъра с морските компютърни симулатори във ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “, което ще даде опция за осъществяване на проучвания за въздействие на хакерските атаки върху корабните системи за ръководство, обясниха специалистите.

Предстои възобновяване на спортната база на територията на ВВМУ, както и построяването на нов дълбоководен басейн за образователни цели. В края на 2019 година пък бе открит обновеният плувен комплекс, построен за потребностите на образователния развой на курсантите и студентите в Морско учебно заведение, който има опция да се употребява и от жителите и гостите на града.

Прекрасен е новият храм “Свети Николай " на територията на ВВМУ, чието създаване Община Варна поддържа с финансови средства.

През 2020 година учебното заведение завоюва извънредно влиятелното второ място в годишната ранглиста на интернационалната асоциация на морските университети, което е неповторимо постижение на българско висше учебно заведение!

Поздравления за флотилен адмирал Боян Медникаров и целия екип на Морско учебно заведение - за напъните, труда, силата, с които държат професионалната подготовка и образование на младежите на международно равнище! Заради такива триумфи, нашата Варна е Град на Знанието ", написа кметът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР