Фейсбук Инспекторът социална дейност и възпитателна работа от Затвора – Варна

...
Фейсбук
Инспекторът социална дейност и възпитателна работа от Затвора – Варна
Коментари Харесай

Разследваният инспектор във Варна: Искам да работя, за да издържам петчленното си семейство

Фейсбук Инспекторът обществена активност и възпитателна работа от Затвора – Варна Явор Д., разследван по тази причина, че изискал и получил подарък, парични средства, които не му се следват, с цел да извърши дейности по работа ще продължи да търпи втората по тежест мярка за процесуална насила. Днес състав на Варненския апелативен съд удостовери " домашния арест “ на обвинения и остави без почитание жалбата на отбраната му против доказаната и на първа инстанция мярка за неотклонение.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че инспекторът търпи " домакински арест “ от края на м.август тази година, когато му е било повдигнато обвиняване за основана организация и незаконна скица за приемане на парични средства от лица, изтърпяващи разнообразни по мярка санкции в Затвора Варна. Професионалните отговорности на обвинения са били превъзпитание на пандизчиите, подкрепяне на тяхната ресоциализация и поправяне на държанието им. В хода на следствените дейности били събрани доказателства, че той се облагодетелствал финансово, с цел да прави дейности по работа, свързани с правното състояние на лишени от независимост. Затворниците заплащали за идните дейности на инспектора посредством парични преводи към цивилно лице, обвързвано с лишен от независимост, притеглен като съизвършител и помощник на обвинения. Престъпното действие е тежко съзнателно по смисъла на закона, за което се планува наказване отнемане от независимост до 6 години. Инспекторът е освободен от служба.

Днес пред въззивната апелативна инстанция обвиненият изиска да получи опция да работи, с цел да устоя 5-членното си семейство. Той заявява, че в случай че бъде наказан е подготвен да понесе наказването си, само че в сегашния миг би желал да е потребен на околните си.

Варненският апелативен съд обаче удостовери като верни и законосъобразни всички учредения на Окръжен съд – Варна, с които е била доказана първичната мярка за неотклонение " домакински арест “. Три месеца след привличането на Явор Д. като обвинен няма доказателства, които да разколебаят обосновано съмнение, че той е съпричастен към незаконната активност, която се отличава с висока степен на социална заплаха. Чистото правосъдно минало на обвинения, непрекъснатия му адрес и фамилното му състояние и на този стадий от следствените дейности са съображение за извода, че няма заплаха в случай че е под " домакински арест “, Явор Д. да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява втората по тежест мярка за процесуална насила " домакински арест “, взета по отношение на към този момент някогашния контрольор обществена активност и възпитателна работа от Затвора – Варна Явор Д., разследван за рушвет е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР