Фейсбук свали днес цяла мрежа от сайтове и лични акаунти,

...
Фейсбук свали днес цяла мрежа от сайтове и лични акаунти,
Коментари Харесай

Фейсбук свали мрежа от сайтове с фалшиви новини

Фейсбук смъкна през днешния ден цяла мрежа от уеб сайтове и персонални сметки, употребявани за разпространяване на подправени вести и агитация от членове на дясна бразилска формация, заяви Ройтерс, цитирайки неназовани източници, съгласно които това е част от акция преди изборите през октомври.

Социалната мрежа деактивира 196 уеб страницата и 87 акаунта в Бразилия поради ролята им в " координирана мрежа, която се крие зад подправени сметки във Facebook и заблуждава хората за същността и произхода на своето наличие, като всичко това се прави за да се всяват раздори и да се популяризира дезинформация ", се споделя в известието, оповестено от Ройтерс.

В него не се разпознават спрените уеб сайтове или засегнатите консуматори. Според източниците, поискали анонимност, мрежата е била координирана от високопоставени уредници от " Движението Свободна Бразилия ". То стана необятно известно през 2016 година, когато оглави митингите, настояващи за импийчмънт на лявата президентка Дилма Русеф, с нападателна онлайн акция, поляризирала политическите диспути в Бразилия.

Представители на придвижването към този момент не са дали отговор на многочислените претенции за коментар по въпроса.

Деактивираните през днешния ден страници от Facebook имаха общо над половин милион почитатели и измежду тях има уеб сайтове както за сензационни вести, по този начин и за очевидна политическа пропаганда с намерено закостенял уклон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР