Февруари настъпи с противоречиви температурни амплитуди и тъкмо, когато се

...
Февруари настъпи с противоречиви температурни амплитуди и тъкмо, когато се
Коментари Харесай

Да се храним пълноценно и през зимата

Февруари настъпи с спорни температурни амплитуди и таман, когато се канехме да приберем топлите пуловери, снегът пристигна и зимата подсети за себе си. Колкото и да ни се желае към този момент да е пролет и да хапваме нежна зелена салатка с репички и домашно приготвени благоуханни козунаци, времето на открито към момента припомня, че зимата ще поостане.

С настъпването на февруари ни чакат и доста празници – без значение дали ще изберете да почетете Свети Валентин или Трифон Зарезан, едно е несъмнено – вкусната храна сигурно ще бъде на фокус. И макар че пазарът на плодове и зеленчуци към момента не е по този начин богат и вкусните попадения не са постоянно събитие, ние сме ви подготвили няколко забавни предписания, които са супер подобаващи за сезона. Пригответе се да си оближете пръстите и да потърпите още малко до пролетта и пресните салатки. Гарантираме – рецептите са гарнирани с щипка обич!

Да стартираме с обичаната на всички българи – туршията. Дали е подарък от баба и дядо, поставили сте си я сами или сте я купили, тя е измежду ястията, с които свързваме студения сезон и съчетанието й с вкусно мезе и подобаващ аперитив е същинска приятност за вкусовите рецептори. Усетихте го, нали? Всичко, което е кисело и мариновано е в унисон с времето на открито. Салатка от кисело зеле с червен пипер, мариновани люти чушлета, кисели краставички – тези оферти са освен апетитен, само че и елементарен вид за всяка софра през зимните вечери.

Роднини са ви на посетители?

Edna поучава: в случай че харесвате сармичките на баба или мама, чиято рецепта се предава от генерации, „ върнете жеста “, приготвяйки руло от кайма с бекон и кисело зеле . Ястие, което несъмнено предизвика както с усет, по този начин и с визия – зелето е завито в руло от кайма, обхванато с ленти пушен бекон и прелестно запечено.

Искате да зарадвате индивида до вас за празника на любовта? Тогава би трябвало да знаете, че думата „ обич “ върви ръка за ръка с шоколада.

Edna поучава: опиянете се от обич с гальовен привкус на шоколад и тъмна бира. Звучи ви като композиция, взривяваща сетивата, нали? Поглезете обичания с домашно приготвено брауни с тъмна бира .

Коктейлите са вашата пристрастеност?

Поканете приятелки на посетители и ги впечатлете с един сгряващ душата коктейл, подобаващ за зимните вечери!

Edna поучава: пробвайте нова интерпретация на обичайното блъди мери , само че с прибавен бекон. Украсете с шишче от чери домат, маслинка и маринована краставичка. Резултатът е апетитен и засищащ коктейл!

Всички тези предписания и още доста може да видите на страниците на зимния брой на списание BILLA Кулинариум. Вдъхновяващо и разнообразно, списанието ще ви помогне да се обясните в обич посредством храната. Все отново любовта минава през стомаха, нали?

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР