Фестивал преобразява цял квартал в СофияАртисти и зрители от цяла

...
Фестивал преобразява цял квартал в СофияАртисти и зрители от цяла
Коментари Харесай

Фестивал преобразява цял квартал в София

Фестивал преобразява цялостен квартал в София
Артисти и фенове от цяла България се събраха на третото издание на „ РЕстарт: квАРТал отвръща на времето “. Десетки креативен ателиета, работилници, студия, пространства за коуъркинг, питейни заведения, заведения за хранене, кино и доста други организации от всевъзможен вид чакат жителите и гостите на София, поискали да го посетят, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фестивалът е по отношение на Европейската година на културното завещание и се организира в дните 14-16 септември, а събитията са в познатото каре на булевардите „ Княз Александър Дондуков “, „ Васил Левски “, „ Сливница “ и „ Мария Луиза “.

Едно от най-мащабните и впечатляващи арт пространства се намира на ул. „ Бачо Киро “ 29, където световнопризнатият стрийт актьор Станислав Трифонов – Nisimo рисува голям графит върху една от стените на триетажна постройка. Темата му е авансово заложена - „ Миналото, бъдещото и сегашното “, само че концепцията за изображението е напълно негова. „ Аз взех решение да направя една прегръдка, в сегашното, в която да срещна предишното в облика на мъжа и бъдещето в облика на дамата. С това желая да покажа и обмяната на традициите сред поколенията. Това е признакът на прегръдката, само че и освен. Тя ни кара да се замислим за скъпите неща в живота “, споделя създателят.

Огромното изображение му лишава цяла седмица тежък труд. Върху него работи най-вече самичък, само че от време на време употребява и помощ.

Сградата на Столичната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, намираща се на ул. „ Екзарх Йосиф “ 46, също става част от арт пространството, тъй като на една от фасадите ѝ е нарисуван голям графит, изобразяващ горяща свещ.

Организаторите са се погрижила цялата стратегия на фестивала да бъде атрактивна и наситена с цялостен куп вълнуващи изненади. Така в границите на фестивалния уикенд дворът сред ЦУМ и Министерски през ще се трансформира в диджей сцена, на която ще се изявят познати имена от родната дръм-енд-бейс и хаус музика. Паркингът на Министерски съвет пък е голям скейт парк, а Сградата на Централни Софийски хали също е измежду забавните местоположения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР