Фернандо Каранга вкара първите си два гола, откакто се завърна

...
Фернандо Каранга вкара първите си два гола, откакто се завърна
Коментари Харесай

Фернандо Каранга - истински лидер на ЦСКА!

Фернандо Каранга вкара първите си два гола, откогато се завърна в ЦСКА през зимната пауза на шампионата. Той наказа Ботев (Пловдив) при разгромната победа с 4:0.

Така бразилецът бързо затвори устата на критиците си, които побързаха да неглижират ролята му при " армейците ". Някои обявиха, че не бил никакъв водач. Други допълниха, че съгласно тях няма да е този Каранга, който вкарваше попадение след попадение по време на първия му престой в ЦСКА.

Че Каранга е същински водач се видя и в мачове, в които не съумя да означи. Самото наличие на терена е значимо за неговите съотборници. Видяхме по какъв начин реагираха те през вчерашния ден, след головете на кариоката. Всички се скупчиха към него да го поздравят. Радостта им беше откровена и огромна, даже вратарят Густаво Бусато стигна до Каранга от своята врата, с цел да го поздрави.

Фернандо е може би най-хубавият нападател в шампионата ни и занапред ще потвърждава това изказване с играта си на терена. Срещу Ботев вкара два гола, типично в негов жанр. Позиционира се чудесно в наказателното поле на противника, а играта му с глава е безупречна.

Той не вкарва единствено на по-скромните тимове, тъкмо противоположното. Вече има 5 против Ботев, който в последните години обичайно играе добре в мачовете с ЦСКА, като изключим вчерашния. Каранга е наказвал 4 пъти Черво море, има и 3 попадения във вратата на Левски, както и 2 в тази на Лудогорец.

След като се " отпуши ", уверен съм, че още в идващия мач ще забележим още по-силен Фернандо Каранга. Нямаше по какъв начин неналичието на голове да не въздейства психически на футболист, който е неприкрит голмайстор. Всеки попада в интервал на " суша ", само че пристигна ли първото попадение, идва и " приливната вълна ". Каранга е подготвен да " залее " всеки противник на ЦСКА с нея. Не стопира и да повтаря, че е заречен купата, а той държи на обещанията си. Именно водачът и голмайсторът Каранга ще бъде най-силното оръжие на " армейците " към огромната им цел - първо място в класирането.

Нелепите и прибързани рецензии не повлияха на Фернандо, който не стопира да се усмихва и да прави това, което умее най-добре - да бележи голове. Вече са общо 33 за ЦСКА. Голмайстор №1 в историята на клуба от чужденците е Али Соу с 46 попадения. Рекорд, който съм сигурен, че ще бъде усъвършенстван. Именно от машината за голове Каранга.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР